Ihmisten käsiä ringissä.

Ihmisoikeussitoumuksemme

Miljoonat ihmiset ympäri maailman osallistuvat joka päivä lukemattomissa ruokakaupoissa, kuten Lidlissä, myytävän ruoan ja käyttötavaran valmistamiseen.

Kuten maiden hallitukset, myös yritykset ovat vastuussa ihmisoikeuksien toteutumisesta globaaleissa toimitusketjuissaan. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen on kiistämätön vaatimus, jonka on toteuduttava käytännössä yritysten suorissa liikesuhteissa. Me Lidlissä edistämme ihmisoikeuksia arvoketjujemme kaikissa vaiheissa yhteistyössä liikekumppaneidemme kanssa.

Perusoikeuksien kunnioittaminen ja suojeleminen on osa yritysvastuutamme. Meitä ohjaavat muun muassa ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevat periaatteet ja kansainvälisen työjärjestön (ILO) julistus työelämän perusperiaatteista ja -oikeuksista.

Uskomme, että yrityksemme menestys perustuu siihen, että kohtelemme toisiamme reilusti. Siksi vastuullisuus muita ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan on kiinteä osa Lidlin toimintaperiaatteita.

Osana Schwarz-yritysryhmää Lidl Suomi on sitoutunut puolustamaan ihmisoikeuksia. Koko Schwarz-ryhmän yhteisen ihmisoikeuksia koskevan sitoumuksen voit ladata alta.