Reilun kaupan elintarvikepakkauksia kuvattuna ylhäältä päin: muun muassa pikakahvia, cashew-pähkinöitä, suklaata, teetä, pähkinäpatukoita

Reilu kauppa

Reilun kaupan tuotteilla on iso rooli valikoimassamme: asiakkaiden valittavana on vuosittain yli 300 erilaista tuotetta, joilla on Reilun kaupan sertifikaatti.

Reilun kaupan merkki kertoo siitä, että tuotteen tai sen raaka-aineen valmistuksessa ihmisoikeudet ja ympäristö on huomioitu tiukoin kriteerein.  

Reilu kauppa vaikuttaa

500 000 €

Vuonna 2022 maksoimme Suomessa myydyistä tuotteistamme yli puoli miljoonaa euroa Reilun kaupan lisää.

339 tuotetta

Myimme 339 erilaista Reilun kaupan tuotetta vuonna 2022.

2007

Ensimmäiset oman Fairglobe-merkkimme tuotteet tulivat myyntiin vuonna 2007.

Reilu kauppa Lidlissä

Siniseen puseroon pukeutunut nainen pitelee sylillistä erivärisiä ruusuja.

Valikoimassamme on jatkuvasti lähes 60 Reilun kaupan tuotetta. Juhlasesonkituotteet nostavat vuoden aikana myytyjen eri tuotteiden määrän yli 300:aan. Kaikissa omien merkkiemme Favorina-, Fin Carré- ja Way To Go -suklaissamme käytetään vain Reilun kaupan kaakaota, ja kaikki myymämme leikkoruusut on viljelty Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti.

Erityisen ylpeitä olemme omasta Fairglobe-merkistämme, joka näki päivänvalon vuonna 2007 - se oli ensimmäinen kaupan oma merkki Reilun kaupan tuotteille. Fairglobe-tuotteita ovat tällä hetkellä esimerkiksi pikakahvi, ruskea ruokokidesokeri ja cashewpähkinät.

Vuonna 2022 maksoimme Suomessa myymistämme Reilun kaupan tuotteista yli puoli miljoonaa euroa Reilun kaupan lisää. Osuutemme koko Suomessa yhteensä kertyneestä Reilun kaupan lisän potista oli noin viidesosa. Maailmalla olemme Euroopan suurin Reilun kaupan kaakaon ostaja.

Reilu kauppa toimii ihmisoikeuksien ja ympäristön puolesta

Reilu kauppa tekee työtä reilujen työolojen, kestävän viljelyn, luonnon monimuotoisuuden, viljelijän toimeentulon sekä lasten ja naisten oikeuksien puolesta.

Reilun kaupan piirissä oleville viljelijöille maksetaan Reilun kaupan takuuhinta ja kauppahinnan päälle Reilun kaupan lisä. Takuuhinta suojaa toimeentuloa markkinahintojen laskiessa, mutta jos markkinahinta on suurempi, viljelijä saa aina korkeamman hinnan. Takuuhinnan turvin viljelijäyhteisöt voivat suunnitella tulevaisuutta ja parantaa elämänsä laatua. Reilu toimeentulo on myös ympäristöystävällisen viljelyn edellytys. 

Reilun kaupan takuuhinta ja kauppahinnan päälle tuleva Reilun kaupan lisä parantavat viljelijöiden toimeentuloa. Reilun kaupan viljelijäosuuskunnat ja työntekijöiden järjestöt päättävät yhdessä, käytetäänkö lisä esimerkiki koulutukseen, terveydenhuoltoon vai tuotannon tehostamiseen.

Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi

Kuvassa on piirretty Lidlin ostoskassi ja teksti: Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi.

Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla se kauppa, josta löydät Suomen vastuullisimman ostoskassin nyt ja tulevaisuudessa. Huolehdimme puolestasi, että tuotteiden raaka-aineet ovat sertifioituja ja pakkaukset fiksuja. Lisäksi tarjoamme laajan kattauksen terveellisiä tuotteita ja teemme aktiivisesti töitä ilmaston eteen.