Ilmaston suojelu.

Tekoja ilmaston hyväksi

Kansainvälisenä yrityksenä olemme asettaneet ilmastoasioissa riman korkealle. Ilmastotavoitteemme ovat tieteeseen perustuvia ja tähtäävät siihen, että ilmaston lämpeneminen saadaan hillittyä 1,5 asteeseen. Oman toimintamme osalta olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali kauppaketju. Tavoitteeseen on päästy välttämällä ja vähentämällä päästöjä sekä kompensoimalla loput.

Nuukailemme energiankäytössä ja käytämme kaikessa toiminnassamme vain uusiutuvaa sähköä. Useiden kiinteistöjemme katoilla aurinkopaneelit nappaavat energiaa talteen suoraan taivaalta ja ja yhä useampi tavara liikkuu myymälöihin biokaasun voimin. Asiakkaamme puolestaan voivat tehdä hyviä tekoja ilmastolle valitsemalla kaupan hyllyltä kasvipohjaisia tuotteita ja lataamalla autonsa uusiutuvalla energialla kauppojemme pihoilla.

Tiesitkö?

Siirtymällä vuonna 2019 käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä pienensimme oman toimintamme päästöjä 60 prosentilla. Päästövähennys vastaa yli 2000 suomalaisen vuosittaisia säästöjä.

Faktaa

1,5 astetta

Olemme asettaneet tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, jotka pohjautuvat Science Based Targets -aloitteen menetelmiin ja tukevat Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.

Pienennämme toimitusketjujemme päästöjä

yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa. Suurimmat tavarantoimittajamme asettavat tieteeseen perustuvat päästötavoitteet 2026 mennessä.

Enemmän vegeä

Panostamme kasvipohjaisiin tuotteisiin, jotka mahdollistavat ilmaston kannalta kestävän ruokavalion.

Ilmastoakatemiassa

autamme 35 suomalaista tavarantoimittajaamme asettamaan itselleen tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet.

% vihreää sähköä

Käytämme kaikissa toimipisteissämme uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

Tuotamme aurinkovoimaa

Jo lähes 40 toimipistettämme on varustettu aurinkopaneeleilla.

Sähköauton latauspisteitä

Kaikista omista kiinteistöistämme löytyy latauspiste vuoden 2024 loppuun mennessä

Vähäpäästöiset kuljetukset

Vuoteen 2025 mennessä 20 % myymäläkuljetuksistamme on vähäpäästöisiä.

Tekojamme