Kaakaonviljelijänaiset esittelevät pellolla Way To Go -suklaalevyjä

Way To Go

Way To Go: superreilu tuoteperheemme

Lidl huolehtii toimitusketjuissaan työskentelevistä ihmisistä. Superreilu Way To Go -tuoteperhe on osoitus tästä: raaka-aineiden viljelijöille on maksettu Reilun kaupan takuuhinta, Reilun kaupan lisää ja päälle Lidl-bonus. Lisäksi Lidl maksaa vielä erillistä koulutusbonusta, jolla rahoitetaan koulutushankkeita viljelijöille. Way To Go:n tavoitteena on turvata elämiseen riittävät tulot ja koulutusta entistä useammalle ihmiselle, joten ostamalla Way To Go -tuotteita voi edistää ihmisoikeuksien toteutumista. 

Lidlin Way To Go -tuotteiden valikoima on syksyn 2023 aikana laajentunut uusiin tuoteryhmiin. Tällä hetkellä valikoimasta löytyy eri suklaamakuja sekä uusimpana lisäyksenä suolattuja ja paahdettuja sekä suolaamattomia cashewpähkinöitä. Loppuvuoden aikana valikoima täydentyy appelsiinimehulla. Tavoitteena on mahdollistaa parempaa toimeentuloa ja koulutusta entistä useammalle ihmiselle. Way To Go -tuotteita ostamalla kuluttaja voi edistää parempaa tulotasoa kaakaon-, pähkinän- ja jatkossa myös appelsiininviljelijöille. Hankkeessa mukana olevat viljelijät hyötyvät suoraan jokaisesta myydystä Way To Go -tuotteesta.

Elämiseen riittävät tulot

Reilu kauppa maksaa tuottajille Reilun kaupan vähimmäishinnan ja päälle Reilun kaupan lisän. Lisäksi Lidl tukee viljelijöitä erillisellä bonuksella ja rahoittaa koulutushankkeita, jotka edistävät turvatumpaa toimeentuloa tuottajamaissa pitkällä aikavälillä.

Koulutus

Lisämaksuilla rahoitetaan muun muassa koulutusta ja lisätuloa mahdollistavia hankkeita.

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Naisten tukemiseen kiinnitetään erityistä huomiota, kun viljelijöitä valitaan ja osallistetaan erilaisiin hankkeisiin.

Vaikuta Way To Go -tuotteillamme

Pinkki Way To Go vadelma -suklaalevy

Suklaata Ghanasta

Way To Go -hankkeella on tähän mennessä onnistuttu parantamaan yli 2220 pienviljelijän tuloja 27 ghanalaisessa kunnassa.

Turkoosi Way To Go -cashewpähkinäpussi

Cashewpähkinöitä Tansaniasta

Noin 400 tansanialaista pienviljelijää saa tukea muun muassa Tansanian UWAMI-osuuskunnan ja Reilun kaupan kanssa tehtävän yhteistyön kautta.

Way To Go -apelsiinimehutölkki.

Mehua Brasiliasta

Way To Go -mehujen osalta hedelmänviljelijät voivat hyötyä tukihankkeista. 

Menestystä paikallisille ihmisille

Kaakaonviljelijä.

"Olen kaakaonviljelijä ja kylämme säästö- ja lainayhdistyksen sihteeri. Tehtävässä opin säästämään ja lainaamaan rahaa viisaasti. Siitä on paljon apua. ”

Martha Kyeremah – VSLA (Village Savings and Loans Associations)

Kaakaon- ja jamssinviljelijä sylissään taimia.

"Sain 700 jamssin taimea ja istutin ne menestyksekkäästi. Ensi vuonna haluan laajentaa, koska olen varma, että saan siitä lisätuloja.”

 Joyce Pinamang – kaakaon- ja jamssinviljelijä

Mehiläishoitaja suojaverkko kasvoillaan.

"Tiedämme, että hunajan valmistamisesta on meille apua. Ansaitsemme rahaa ja samalla autamme viljelijäryhmäämme kehittymään.”

Obeng Amoako Timothy – kaakaonviljelijä ja mehiläishoitaja