Way to Go

Way To Go

Way To Go - superreilua suklaata

Kohti elämiseen riittävää palkkaa

Kestävien valintojen tekemisen pitää olla helppoa. Siksi meillä on laaja valikoima vastuullisuussertifioituja tuotteita. Kaikki omien merkkiemme tuotteissa käytetty kaakao on ollut vastuullisuussertifioitua jo vuodesta 2017 lähtien.

Way To Go -suklaa on askel vielä pidemmälle. Siinä käytetty kaakao viljellään Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti Ghanassa, ja lisäksi jokainen myyty Way To Go -suklaalevy kerryttää kaakaonviljelijöille Reilun kaupan lisän päälle maksettavaa koulutusbonusta. Koulutuksissa paneudutaan viljelijöiden tulotason parantamiseen ja ympäristön suojeluun.

Koulutusbonuksia kaakaonviljelijöille

Way To Go -suklaan kaakao tulee Ghanasta Kuapa Kokoo -pienviljelijäyhteisöltä. Bonusperiaatteen ansiosta viljelijät hyötyvät jokaisesta myytävästä suklaalevystä. Koska kaakao viljellään Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, siitä maksetaan takuuhintaa ja Reilun kaupan lisä. Sen lisäksi Lidl maksaa pienviljelijöille tulotasoa entisestään korottavan bonuksen.

Bonusta ei makseta käteisellä, vaan sillä rahoitetaan koulutushankkeita, joilla tavoitellaan parempaa tulotasoa pitkällä aikavälillä. Pienviljelijöitä koulutetaan kestävistä kaakaon viljely- ja korjuumenetelmistä, kuten leikkaus- ja ruiskutustekniikoista, jotka ovat sekä tehokkaampia että hellävaraisempia. Lopputulemana saadaan suurempia satoja, mikä kasvattaa viljelijöiden tuloja. Lisäksi hankkeista hyötyy viljelmien ympäristö.

Koulutuksissa viljelijöitä opastetaan myös kasvattamaan muita kasveja ja raaka-aineita esimerkiksi riisin, hunajan ja saippuan tuotantoon. Tällä tavoin he voivat hyödyntää kaakaon lisäksi muitakin tulolähteitä ja ovat sen vuoksi vähemmän riippuvaisia raaka-aineiden hintojen heilahteluista. Ympäristön kannalta monimuotoisempi maatalous säästää viljelyalueiden maaperää ja lisää luonnon monimuotoisuutta.

Faktat

Reilua kauppaa

Way To Go -viljelijöille maksetaan kaakaosta Reilun kaupan takuuhinta ja Reilun kaupan lisä.

Koulutusbonus

Maksamme jokaisesta myydystä Way To Go -suklaalevystä koulutusrahaa. Koulutuksella pyritään nostamaan viljelijöiden tulotasoa.

Vain sertifioitua kaakaota

Kaikki omien merkkiemme tuotteissa käytetty kaakao on vastuullisuussertifioitua. Reilun kaupan lisäksi käytämme kaakaossa UTZ- ja Rainforest Alliance -sertifiointeja.