Puuvillakasvin kukinto ja lehtiä

Vastuullinen puuvilla

Puuvilla on yksi suosituimpia kangasmateriaaleja ja edelleen maailman yleisin luonnonkuitu. Puuvillan suosio selittyy sillä, että se on monipuolinen ja edullinen materiaali, minkä lisäksi sen käytöllä on tuhansia vuosia vanha historia.

Puuvillan viljely kuitenkin kuluttaa paljon luonnonvaroja, torjunta-aineet tekevät hallaa ympäristölle ja usein viljelijät eivät saa työstään elämiseen riittävää korvausta. Haluamme omalta osaltamme olla mukana taklaamassa näitä haasteita. Suurin osa Lidlissä myynnissä olevista tekstiileistä on omien merkkiemme tuotteita ja koska valmistamme tekstiilimme itse, voimme määrittää niiden laadun myös vastuullisuuden osalta.

Tavoitteemme on, että vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki tuotteissamme käytetty puuvilla on peräisin vastuullisista lähteistä – ensimmäisenä päivittäistavarakauppana Suomessa. Tavoitteen saavuttamisessa auttaa Cotton made in Africa -aloite, minkä lisäksi tekstiileissämme nähdään esimerkiksi Global Organic Textile Standardin (GOTS), Organic Cotton Standardin (OCS), Reilun kaupan ja Better Cotton Initiativen (BCI) kaltaisia sertifiointeja.

Faktat

Vain vastuullista puuvillaa

Käytämme omien tuotemerkkiemme tekstiileissä vain vastuullista puuvillaa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Cotton made in Africa

Cotton made in Africa -aloite auttaa afrikkalaisia puuvillan pienviljelijöitä parantamaan elintasoaan kouluttamalla heille ympäristöystävällisiä ja kannattavia viljelymenetelmiä.

Cotton made in Africa

Cotton made in Africa -logo ja puuvillaa.

Cotton made in Africa (CmiA) on kansainvälinen aloite Afrikasta peräisin olevalle kestävälle puuvillalle. Sen tavoitteena on parantaa puuvillantuotannon sosiaalisia, taloudellisia ja ekologisia olosuhteita.

Aloitteen kautta pienviljelijät saavat koulutusta, jonka avulla he oppivat kasvattamaan puuvillaa tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin sekä hoitamaan tilojaan kannattavammin. Paikallisten viljelijöiden kouluttaminen nostaa tuloja ja kehittää paikallisia elinolosuhteita. Lapsityövoimaa vastaan Cotton made in Africa taistelee nostamalla perheiden tulotasoa ja rakentamalla kouluja. Sukupuolten välistä tasa-arvoa edistää puolestaan tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua korkeampiin tehtäviin myös naisille.

Lidl on ollut Cotton made in Africa -aloitteen kumppani helmikuusta 2020 lähtien.

Puuvillan pakkaamista säkkeihin
Ihmisiä työskentelemässä puuvillapellolla
Afrikkalainen pariskunta hymyilee puuvillapellolla

Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi

Kuvassa on piirretty Lidlin ostoskassi ja teksti: Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi.

Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla se kauppa, josta löydät Suomen vastuullisimman ostoskassin nyt ja tulevaisuudessa. Huolehdimme puolestasi, että tuotteiden raaka-aineet ovat sertifioituja ja pakkaukset fiksuja. Lisäksi tarjoamme laajan kattauksen terveellisiä tuotteita ja teemme aktiivisesti töitä ilmaston eteen.