Lidl myymälä julkisivu

Hyvä hallintotapa

Yrityksenä noudatamme kaikessa toiminnassamme hyvää hallintotapaa ja voimassa olevaa Suomen lainsäädäntöä. Hyvän hallintotavan toiminta luo perustan luottamukselle tavarantoimittajia, työntekijöitä ja asiakkaitamme kohtaan.

Meille on tärkää havaita ja ennaltaehkäistä mahdollinen ohjeistustemme ja lakien vastainen toiminta, jonka vuoksi meillä on kaksi kanavaa, joiden kautta rikkomuksista voi ilmoittaa.

Jos epäilet rikkomuksia, kuten lahjontaa, kilpailulain ja tietosuojalain vastaista toimintaa, petoksia tai kavalluksia:
1) voit ottaa yhteyttä suoraan meidän Legal & Compliance -osastoon compliance(a)lidl.fi
2) voit jättää ilmoituksen sähköisen ilmoituskanavan kautta (BKMS®)


Mikä on BKMS® -järjestelmä?

BKMS®-kanavamme kautta otamme vastaan ilmoituksia epäillyistä rikkomuksista. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja ilmoittajalle voidaan luoda suojattu postilaatikko, joka mahdollistaa meidän ja ilmoituksentekijän viestittelyn käsittelyprosessin aikana, vaikka ilmoitus olisi jätetty nimettömästi. Ilmoituksen tekemisestä ei aiheudu ilmoittajalle minkäänlaista haittaa. Järjestelmä ohjaa ilmoituksen tekemisessä.

Kaikki Lidl-maat ovat ottaneet käyttöön BKMS®-järjestelmän.

 

Korruption vastaista työtä arjessa

Ei korruptiolle -kampanjan logo, korruptiontorjunta.fi

Liityimme syksyllä 2019 mukaan Oikeusministeriön koordinoimaan Sano ei korruptiolle -kampanjaan.

Esimerkkejä toimintatavoistamme, joilla vastustamme korruptiota:

  • Toimihenkilöidemme työsopimuksessa on maininta siitä, että emme ota vastaan tai luovuta minkäänlaisia rahanarvoisia etuja tai lahjoja.
  • Kaikki lahjat, myös joululahjat, palautetaan ystävällisten perusteluiden kera lähettäjälle. Kyse on myös tasa-arvosta, sillä lahjat eivät jakaudu organisaatiossa tasapuolisesti.
  • Asiat sovitaan aina selkeästi ja sovituista asioista pidetään kiinni. Tämä on meille kunnia-asia!
  • Tehdään yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, jotka sitoutuvat eettisiin toimintaohjeisiimme.
  • Meillä on käytössä ilmoituskanava,  jonka kautta työntekijämme, asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa epäilemistään väärinkäytöksistä, tarvittaessa myös nimettömästi.