(Versio 2.0; päiväys 22.9.2021)

Tietosuoja on meille tärkeää

Kiitos mielenkiinnostasi corporate.lidl.fi-verkkosivustomme tietosuojakäytäntöjä kohtaan. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme henkilötietojesi käsittelystä verkkosivustollamme. Henkilötiedot ovat tietoja, jotka on yhdistetty tai jotka voidaan yhdistää suoraan tai epäsuoraan henkilöösi. Henkilötietojen käsittelyämme ohjaa erityisesti yleinen tietosuoja-asetus, mutta myös muu voimassaoleva lainsäädäntö, kuten laki sähköisen viestinnän palveluista.

1.    Vierailu verkkosivustollamme

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:

Kun verkkosivustomme avataan, tallentuu päätelaitteen selaimen kautta verkkosivustomme palvelimelle automaattisesti seuraavia tietoja:
• käyttämäsi päätelaitteen IP-osoite
• käynnin päivämäärä ja kellonaika
• haetun tiedoston nimi ja URL
• verkkosivusto/sovellus, josta siirryit sivuillemme (viite-URL)
• tieto käyttämästäsi selaimesta ja tarvittaessa käyttämäsi päätelaitteen käyttöjärjestelmästä sekä käyttämästäsi verkko-operaattorista.

Tiedot tallentuvat väliaikaisesti niin kutsuttuun lokitiedostoon seuraavia tarkoituksia varten:
•    sujuvan yhteyden muodostamisen takaamiseksi
•    verkkosivustomme/sovelluksemme miellyttävän käytön takaamiseksi ja
•    järjestelmän turvallisuuden ja vakauden arvioimiseksi.

Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme ovat tietojenkäsittelyn edellä mainitut tarkoitukset. Jos näyttö palvelee sopimuksen valmistelua, tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Vastaanottajat/vastaanottajaryhmät:
Käytämme edellä mainittujen käsittelyiden tarkoitusten toteuttamiseksi IT-ylläpitoon erikoistuneita palveluntarjoajia. Nämä huolellisesti valitsemamme palveluntarjoajat käsittelevät tietoja toimeksiannostamme, ja olemme yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti sopimuksella velvoittaneet palveluntarjoajat käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Säilytysaika / säilytysajan määrittelykriteerit:
Tiedot säilytetään seitsemän (7) vuorokauden ajan, minkä jälkeen ne poistetaan automaattisesti.

2.    Yhteydenotot sähköpostilla

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:
Jos otat meihin yhteyttä suoraan sivullemme tallennetun sähköpostiosoitteen kautta, käytämme tietojasi ainoastaan yhteydenottosi käsittelemiseksi.
Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Meidän ja sinun yhteinen (oikeutettu) etu tähän tietojenkäsittelyyn perustuu tässä tapauksessa tavoitteeseen ohjata sinut oikealle yhteyshenkilölle, joka pystyy vastaamaan yhteydenottoasi koskevaan asiaan.

Säilytysaika / säilytysajan määrittelykriteerit:
Poistamme tai anonymisoimme meille sähköpostikyselyiden puitteissa lähettämäsi tiedot viimeistään 90 vuorokautta annetun lopullisen vastauksen jälkeen. Jos käytät rekisteröidyn oikeuksiasi (katso jäljempänä), henkilötietosi säilytetään kolme vuotta lopullisen vastauksen antamisen jälkeen todisteena, että olemme antaneet sinulle kattavasti tietoa ja että lakisääteisiä vaatimuksia noudatetaan.

Tiedot asiakaspalvelulle, rekrytointi- tai kiinteistöpuolelle tehtyjen yhteydenottojen säilytysajoista voit katsoa vastaavista tietosuojaselosteista:
• https://www.lidl.fi/oikeudelliset-tiedotteet/tietosuoja
• https://tyopaikat.lidl.fi/tietosuoja
• https://www.kiinteistot-lidl.fi/tietosuoja

3.    Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käyttäminen

Tietojen käsittelyn tarkoitukset / oikeusperusteet:

Lidl Suomi Ky, Niittymäentie 7, FI-02201 vastaa tietojenkäsittelystä ja evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käytöstä corporate.lidl.fi-verkkosivulla ja sen alasivuilla.

Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeiden lisäksi on olemassa myös muita vastaavia tekniikoita, kuten pixel tag, jotka voivat toimia kuten evästeet. Evästeet tai muut vastaavat tekniikat eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja.

Käytämme evästeitä ja muita tekniikoita verkkosivujemme käyttöön liittyvien tietojen käsittelemiseksi seuraaviin tarkoituksiin riippuen käytetyn evästeen tai muun tekniikan luonteesta:

Teknisesti välttämättömät: Nämä evästeet ja muut tekniikat ovat välttämättömiä, jotta pystyt liikkumaan sivustolla ja käyttämään sen eri ominaisuuksia. Ilman näitä et voi käyttää palveluitamme, kuten esimerkiksi katsomaan kaikkea sisältöä sivustolla. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.

Käyttökokemus: Nämä evästeet keräävät tietoa, joka auttaa meitä ymmärtämään miten verkkosivustoamme käytetään. Käytössä olevien tekniikoiden avulla voimme ottaa huomioon todelliset tai oletetut mieltymyksesi verkkosivustojemme mukavaan käyttöön, kuten näyttämään verkkosivumme sinulle sopivalla kielellä.

Statistiikka: Nämä tekniikat mahdollistavat meille anonyymien tilastojen luomisen palveluidemme ja verkkosivustomme käytöstä, jotta voimme räätälöidä ne vastaamaan tarpeitasi. Sen avulla voimme esimerkiksi selvittää, kuinka voimme mukauttaa verkkosivustomme entistä paremmin vastaamaan käyttäjien käyttötapoja.

Markkinointi: Näiden evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla voimme tarjota sinulle kohdennettua markkinointia käyttötapoihisi perustuvan analyysin perusteella. Tässä yhteydessä käyttötapojasi voidaan myös seurata eri verkkosivustojen, selainten tai päätelaitteiden kautta käyttämällä yksilöivää tunnistetta.

Löydät luettelon käyttämistämme evästeistä ja muista vastaavista tekniikoista, mukaan lukien käsittelyn tarkoituksesta, tallennusajasta ja mahdollisesti käsittelyyn liittyvistä kolmansista osapuolista, täältä.

Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöön liittyvän käyttötietojen käsittelyn yhteydessä käsitellään erityisesti seuraavia henkilötietokategorioita käsittelyn tarkoituksesta riippuen:

Teknisesti välttämättömät:
• Käyttäjän syöttämät tiedot, jotta käyttäjän suostumus kyseisen verkkoalueen evästeiden käyttöön voidaan tallentaa (evästeasetusten hyväksyminen).

Käyttökokemus:
• Käyttöliittymän mukautusasetukset (esim. halutun kielen valinta)

Statistiikka:
• Pseudonymisoidut käyttöprofiilit, jotka sisältävät tietoa verkkosivuston käytöstä. Näitä tietoja ovat erityisesti:
      - selaimen tyyppi ja versio
      - käytetty käyttöjärjestelmä
      - käytetty laite
      - viite-URL (edellinen vierailtu verkkosivu)
      - laitteen host-nimi (IP-osoite)
      - palvelinpyynnön kellonaika
      - yksilöivä tunniste (user ID) ja
      - käynnistetyt tapahtumat verkkosivustolla (selausmallit).
• IP-osoite anonymisoidaan tässä yhteydessä säännöllisesti, joten sitä ei lähtökohtaisesti voida jäljittää henkilöösi.
• Yksilöivän tunnisteen (user ID) perusteella emme voi tehdä johtopäätöksiä sinusta henkilökohtaisesti.

Markkinointi:
• Pseudonymisoidut käyttöprofiilit, jotka sisältävät tietoa verkkosivustomme käytöstä. Näitä tietoja ovat erityisesti:
      - IP-osoite
      - yksilöivä tunniste (user ID)
      - potentiaalinen tuotetta koskeva kiinnostus
      - käynnistetyt tapahtumat verkkosivustolla (selausmallit).
•    IP-osoitteet anonymisoidaan säännöllisesti, joten niitä ei lähtökohtaisesti voida jäljittää henkilöösi.

Käyttökokemus-, statistiikka- ja markkinointievästeiden käytön oikeusperuste on antamasi suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti. Teknisesti välttämättömien evästeiden käytön oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta, koska meillä on oikeutettu etu tarjota verkkosivustomme saataville toimivalla tavalla.

Voit peruuttaa antamasi suostumuksen tai hallinnoida evästeasetuksiasi milloin tahansa täällä.  Poistamalla valintamerkit voit helposti peruuttaa antamasi suostumuksen kyseisiin käsittelytarkoituksiin.

Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:
Käytämme evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla kerättävien tietojen käsittelyssä kyseiseen käsittelyyn erikoistuneita palveluntarjoajia. Nämä huolellisesti valitsemamme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi meidän lukuumme henkilötietojen käsittelijöinä ja olemme asianmukaisin sopimuksen velvoittaneet kyseiset palveluntarjoajat käsittelemään henkilötietoja antamiemme ohjeiden mukaisesti. Kaikki evästelistauksessa luetellut palveluntarjoajat käsittelevät tietoja lukuumme henkilötietojen käsittelijöinä.

Osana yhteistyötämme Google LLC:n kanssa edellä mainittuja tietoja käsitellään tilastollisiin tarkoituksiin yleensä myös Yhdysvalloissa sijaitsevilla palvelimilla.

Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit:
Löydät tiedot evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden säilytysajoista evästelistauksestamme. Mikäli voimassaoloaika on merkitty ”pysyväksi” evästelistauksen "Säilytysaika"-sarakkeessa, eväste tallennetaan pysyvästi siihen asti kunnes siihen kohdistuva suostumus peruutetaan. Istuntokohtaisten evästeiden tallennusaika on rajoitettu käsillä olevaan istuntoon ja se päättyy, kun selain suljetaan.

4.    Henkilötietojen siirto kolmanteen maahan

Jos välitämme tietojasi kolmansissa maissa (Euroopan talousalueen ulkopuolella) sijaitseville vastaanottajille, saat sen selville tästä tietosuojaselosteesta katsomalla vastaanottajia / vastaanottajaryhmiä koskevat tiedot kunkin tietojenkäsittelyn osalta. Euroopan komissio antaa päätöksen henkilötietojen suojan riittävyydestä, mikäli jonkin kolmannen maan tietosuojasäännösten taso on verrattavissa Euroopan talousalueen tasoon. Luettelo näistä maista on osoitteessa https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_fi. Jos maassa oleva henkilötietojen suojan taso ei vastaa Euroopan talousalueen tasoa, varmistamme, että tietosuoja taataan riittävästi muilla toimenpiteillä. Tämä on mahdollista esimerkiksi yrityksiä koskevilla sitovilla säännöillä, Euroopan komission hyväksymillä vakiosopimuslausekkeilla, hyväksytyillä sertifiointimekanismeilla tai hyväksytyillä käytännesäännöillä.

5.    Integroitu sisältö

Pystyt katsomaan suoraan sivuiltamme YouTube-videoita, jotka on tallennettu http://www.YouTube.com -verkkosivulle. Tietojasi ei välitetä YouTubelle silloin, kun et katsele videoita. Vasta katsellessasi videota tietosi siirtyvät YouTubelle. YouTube suorittaa tiedonsiirron, emmekä pysty vaikuttamaan siihen.

Lisätietoja YouTuben suorittamasta tietojen käsittelystä, joka tapahtuu palvelimilla Yhdysvalloissa, saat palveluntarjoajan tietosuojailmoituksesta, josta löydät myös lisätietoa oikeuksistasi rekisteröitynä sekä yksityisyytesi suojaamiseen liittyvistä asetuksista. Palveluntarjoajan osoite on:  Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Tietoa Youtuben tietosuojakäytännöistä löydät täältä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi.

6.    Rekisteröidyn oikeudet

Yleiskatsaus
Voimassa olevan lainsäädännön mukaan sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:
•    oikeus saada pääsy tietoihin,
•    oikeus tietojen oikaisemiseen,
•    oikeus tietojen poistamiseen,
•    oikeus käsittelyn rajoittamiseen,
•    oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
•    vastustamisoikeus
•    oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

Oikeus saada pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Tiedon etsimiseksi tarvitsemme sinulta ensin tarpeelliset tiedot sinun tunnistamiseksesi. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu edellyttäen, ettei tiedon antamista ole laissa rajoitettu.

Sinulla on oikeus saada tieto:
•    tarkoituksista, joita varten henkilötietojasi käsitellään;
•    käsiteltävistä henkilötietoryhmistä;vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille olemme luovuttaneet tai aiomme luovuttaa henkilötietojasi;
•    henkilötietojesi suunnitellusta säilytysajasta tai säilytysajan määrittämiskriteereistä;
•    oikeudesta pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietoja oikaisemista tai korjaamisesta, tietojen poistamisesta, tietojen käsittelyn rajoittamisesta sekä oikeudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä;
•    kaikista saatavilla olevista tiedoista tietojen alkuperästä, jos henkilötietoja ei ole kerätty suoraan sinulta;
•    oikeudesta tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle:
•    automaattisesta päätöksenteosta, muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 1 ja 4 kohdassa tarkoitetun profiloinnin olemassaolosta, sekä näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin tiedot kyseisen käsittelyn merkittävyydestä ja mahdollisista seurauksista
•    Jos henkilötietoja siirretään kolmanteen maahan tai kansainväliselle organisaatiolle, sinulla on yleisen oikeus saada tietää siirrosta sekä siitä, mitä asianmukaisia suojatoimenpiteitä sovellamme siirtoihin.

Voit tehdä meille tietoihisi pääsyä koskevan pyynnön. Toimitamme sinulle jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista tavalla, joka ei vaikuta epäedullisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin, joita ovat esimerkiksi liikesalaisuudet.

Oikeus virheellisten tietojen oikaisemiseen
Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä muun muassa toimittamalla meille lisäselvitystä asiasta.

Oikeus tietojen poistamiseen
Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, mikäli jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:
•    jos emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joita varten olemme ne keränneet tai joita varten käsittelimme niitä muutoin
•    jos olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai meidän tulee poistaa henkilötiedot meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
•    peruutat käsittelyyn antamasi suostumuksen, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
•    henkilötiedot on kerätty tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoamiseksi lapselta
•    vastustat henkilökohtaisiin syihin vedoten käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, jolloin emme enää saa käsitellä henkilötietoja, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Mikäli olemme julkistaneet henkilötietosi ja meillä on velvollisuus poistaa tietosi, on meidän käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, ilmoitettava henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että olet pyytänyt poistamaan näihin henkilötietoihisi liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Rajoitamme käsittelyä pyynnöstäsi, mikäli kyse on lainsäädännössä määritetyistä tilanteista, sinulla on oikeus edellyttää meiltä käsittelyn rajaamista, jos jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:
•    kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden;
•    käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista
•    emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi;
•    olet vastustanut henkilökohtaisiin syihin vedoten henkilötietojen käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi ja odotamme sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteet sinun perusteesi.

Kun henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, niitä voidaan säilyttämistä lukuun ottamatta käsitellä ainoastaan suostumuksellasi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet itse toimittanut meille, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoon, jossa olet itse osallisena ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

Hyödyntäessäsi oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, voimme siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli tämä on teknisesti mahdollista.

Vastustamisoikeus
Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Tätä yleistä vastustamisoikeutta sovelletaan kaikkiin tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin käsittelytarkoituksiin, joissa käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisen oikeutetun edun perusteella..
Oikeus tehdä valitus tietosuojan valvontaviranomaiselle
Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

7.    Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Verkkosivuston corporate.lidl.fi rekisterinpitäjä on Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö.
Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7 / PL 500
02200 Espoo

Voit ottaa rekisterinpitäjään yhteyttä sähköpostiosoitteeseen media@lidl.fi.
Henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä tai oikeuksiesi käyttämiseksi voit ottaa yhteyttä Lidl Suomen tietosuojavastaavaan edellä mainittuun rekisterinpitäjän osoitteeseen tai sähköpostitse tietosuoja@lidl.fi.