Mies kävelee metsässä Lidl-kangaskassi kädessä

Vastuullisuus on arkipäivää

Kestävää liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa

Toimimme aina vastuullisesti ja otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutuksemme ihmisiin ja ympäristöön.

Vastuullinen toiminta on tapamme lunastaa laatulupauksemme joka päivä, sillä mielestämme vastuullisuus on osa laatua. Teemme liiketoimintaa, joka on kestävällä pohjalla nyt ja tulevaisuudessa. Tavoittelemme selkeitä ja yksinkertaisia toimintatapoja, ja otamme vastuullisuuden huomioon läpi koko arvoketjun. 

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja kehittää toimintaamme viidellä vastuullisuuden eri osa-alueella, jotka ovat tuotevalikoima, työntekijät, ympäristö, yhteiskunta ja yhteistyökumppanit. Sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Ajankohtaisia hankkeitamme

REset Plastic - muovi uusiksi

Tavoitteemme on vähentää viidennes muovista omien merkkiemme pakkauksista ja tehdä kaikista omien merkkiemme tuotteiden pakkauksista kierrätettäviä vuoden 2025 loppuun mennessä. Olemme mukana Schwarz-konsernin kansainvälisessä muovistrategiassa.

Science Based Targets

Vauhditamme ilmastotekojamme tieteeseen perustuvilla Science Based Targets -tavoitteilla.

Way to Go -suklaa

Way To Go ei ole vain herkullista suklaata. Way To Go -suklaa on erityistä, koska sen myynnistä ohjataan rahaa koulutushankkeisiin, joilla parannetaan kaakaonviljelyn kestävyyttä ja viljelijöiden tulotasoa.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Tavoitteemme on, ettei hävikkiä synny. Mitoitamme tilauksemme tarkasti ja toimitamme myymälöihimme uusia tuotteita vuoden jokaisena päivänä. Teemme tarvittaessa hinnanalennuksia ja parhaat päivänsä nähneet hedelmät ja vihannekset sekä eilisen paistopistetuotteet myymme edullisesti seuraavana aamuna.

Terveellisempiä tuotteita

Laadukas tuote on maukas, ravitseva ja tekee hyvää terveydellesi. Jotta ostoskorisi sisältö olisi hinta-laatusuhteeltaan huippuluokkaa, kehitämme tuotteistamme ravintoarvoiltaan entistä parempia.

Ehkäisemme lapsityötä

Lidl on kansainvälisesti tehnyt vuodesta 2017 yhteistyötä Save the Children -järjestön kanssa ehkäistäkseen lapsityötä käyttötavaroidemme toimitusketjuissa. Koulutamme tuottajat Bangladeshissa, Turkissa, Myanmarissa ja Kiinassa entistä paremmin välttämään lapsityövoimaa toiminnassaan. Projekti on jo laajennettu tekstiiliteollisuudesta myös muiden käyttötavaroiden valmistajiin.

Paras työpaikka huomioi ihmisen kokonaisvaltaisesti

Ihminen kuluttaa työpaikallaan merkittävän osan elämästään. Haluamme olla työntekijöillemme paras mahdollinen työpaikka. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että toimimme reilusti ja tasa-arvoisesti ja meillä on hyvä olla töissä.

PURE-koulutusprojekti tekstiilitehtaille

PURE-koulutusprojektissa tehdastyöntekijöitä koulutetaan toimimaan vastuullisesti muun muassa kemikaalien ja jätevesien kanssa, käyttämään energiaa säästeliäästi ja levittämään tietoa kollegoilleen. PURE-projekti kehitettiin ja käynnistettiin vuonna 2017 yhteistyössä Lidlin ja saksalaisen kehitysyhteistyöjärjestö GIZ:n kanssa.

Kunnioitamme ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme

Lidlin toimitusketjut ulottuvat viidelle eri mantereelle ja ne koostuvat itsenäisistä tavarantoimittajista sekä heidän työntekijöistään. Pyrimme pienentämään riskejä arvioimalla ihmisoikeusvaikutuksia eri toimitusketjuissa, auditoimalla tavarantoimittajiamme ja panostamalla sertifiointeihin.

Yhteiskuntataidot haltuun mini-Lidlissä

Osaksi yhteiskuntaa kasvetaan. Kannamme kortemme kekoon kehittääksemme suomalaislasten yhteiskuntataitoja toimimalla osana Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Yrityskyliä.

Julkaisumme

Vastuullisuusraportit

Raportoimme vastuullisuusteoistamme vuosittain. Täältä löydät raporttimme, joissa kerromme, miten vastuullisuus on meille arkipäivää ja mitä tavoitteita olemme asettaneet tuleville vuosille.

Vastuullisuusohjelma

Lidl Suomi julkisti maaliskuussa 2019 vastuullisuusohjelman, jonka vaikuttavin tavoite on hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä. Ohjelmassa on määriteltynä useita vastuullisuustavoitteita ja -tekoja tuotevalikoimaan, työntekijöihin, yhteiskuntaan, yhteistyökumppaneihin ja ympäristöön liittyen. Tutustu vastuullisuusohjelmaan tästä.

Valikoimalinjaukset

Panostamme omien merkkiemme tuotteissa raaka-aineiden vastuullisuussertifikaatteihin, jotka ovat tällä hetkellä paras keino varmistua siitä, että tuotantotapoja valvotaan ja kehitetään. Tutustu valikoimalinjauksiimme tästä.

Huolellisuusperiaate

Toimintaamme koskeva huolellisuusperiaate pohjautuu kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin ja työelämän perusperiaatteisiin. Arvioimme jatkuvasti toimitusketjujen ihmisoikeus- ja ympäristöriskejä ja teemme yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa negatiivisten vaikutusten ehkäisemiseksi.

Schwarz-ryhmän ihmisoikeussitoumus

Pidämme huolta ihmisoikeuksien toteutumisesta kaikessa liiketoiminnassamme ympäri maailman. Lähtökohtamme ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja edistämisestä on kirjattu koko Schwarz-yritysryhmän yhteiseen sitoumukseen.

Code of Conduct eli Lidlin eettiset toimintaohjeet

Lidl noudattaa omassa toiminnassaan sosiaalisia vähimmäisstandardeja ja vaatii samaa myös liikekumppaneiltaan. Lidlin eettiset toimintaohjeet ovat Lidlin ja sen kaikkien liikekumppaneiden välisten sopimusten perusta.