Mies kävelee metsässä Lidl-kangaskassi kädessä

Vastuullisuus on arkipäivää

Kestävää liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa

Toimimme aina vastuullisesti ja otamme kaikessa toiminnassamme huomioon vaikutuksemme ihmisiin ja ympäristöön.

Vastuullinen toiminta on tapamme lunastaa laatulupauksemme joka päivä, sillä mielestämme vastuullisuus on osa laatua. Teemme liiketoimintaa, joka on kestävällä pohjalla nyt ja tulevaisuudessa. Tavoittelemme selkeitä ja yksinkertaisia toimintatapoja, ja otamme vastuullisuuden huomioon läpi koko arvoketjun. 

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja kehittää toimintaamme viidellä vastuullisuuden eri osa-alueella, jotka ovat tuotevalikoima, työntekijät, ympäristö, yhteiskunta ja yhteistyökumppanit. Sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Ajankohtaisia hankkeitamme

Norpat-kangaskasseista lahjoitus Itämerelle

Norpat-kangaskassiemme myynnistä yhteensä 50 000 euroa lahjoitetaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Lahjoitussummalla tuetaan Itämeren rehevöitymistä ehkäisevää työtä.

Kohti tekstiilien kiertotaloutta

Ensimmäinen Cradle to Cradle -sertifioitu tekstiilimallistomme on valmistettu kiertotalousperiaatteen mukaisesti biohajoavista materiaaleista. Pilottiprojektissa olimme mukana kehittämässä biohajoavia painovärejä tekstiileille.

Ehkäisemme lapsityötä

Lidl on kansainvälisesti tehnyt vuodesta 2017 yhteistyötä Save the Children -järjestön kanssa ehkäistäkseen lapsityötä käyttötavaroidemme toimitusketjuissa. Koulutamme tuottajat Bangladeshissa, Turkissa, Myanmarissa ja Kiinassa entistä paremmin välttämään lapsityövoimaa toiminnassaan. Projekti on jo laajennettu tekstiiliteollisuudesta myös muiden käyttötavaroiden valmistajiin.

Paras työpaikka huomioi ihmisen kokonaisvaltaisesti

Ihminen kuluttaa työpaikallaan merkittävän osan elämästään. Haluamme olla työntekijöillemme paras mahdollinen työpaikka. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että toimimme reilusti ja tasa-arvoisesti ja meillä on hyvä olla töissä.

Ilona – todennetusti hyvinvoivien lehmien maitoa

Myymme hyvinvoivan lehmän maitoa kaikissa myymälöissämme Suomessa. Ilona-kevytmaito on lypsetty vuoden ympäri ulkoilevista, pihatossa vapaasti liikkuvista suomalaisista lehmistä. Maito tulee Welfare Quality® -sertifioiduilta tiloilta, joilla eläinten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Ruoka ei kuulu roskiin. Kaupassa torjumme hävikkiä ensisijaisesti mitoittamalla tilauksemme oikein ja huolehtimalla tuotteiden nopeasta kierrosta. Toimitamme myymälöihimme uutta tavaraa päivittäin. Mitä tuoreempina saamme elintarvikkeet myyntiin, sitä vähemmän hävikkiä syntyy sekä myymälässä että asiakkaan kotona.

Bangladeshin tekstiilitehtaat

Olemme vuodesta 2008 lähtien tehneet yhteistyötä saksalaisen kehitysyhteistyöjärjestön GIZ:n kanssa parantaaksemme Bangladeshin tekstiilitehtaiden työntekijöiden työoloja. Lidl on myös mukana tekstiilitehtaiden palo- ja rakennusturvallisuutta parantavassa, kansainvälisessä Bangladesh Accord -sopimuksessa.

Kunnioitamme ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme

Lidlin toimitusketjut ulottuvat viidelle eri mantereelle ja ne koostuvat itsenäisistä tavarantoimittajista sekä heidän työntekijöistään. Pyrimme pienentämään riskejä arvioimalla ihmisoikeusvaikutuksia eri toimitusketjuissa, auditoimalla tavarantoimittajiamme ja panostamalla sertifiointeihin.

Terveellisempiä tuotteita

Laadukas tuote on maukas, ravitseva ja tekee hyvää terveydellesi. Jotta ostoskorisi sisältö olisi hinta-laatusuhteeltaan huippuluokkaa, kehitämme tuotteistamme ravintoarvoiltaan entistä parempia.

Yhteiskuntataidot haltuun mini-Lidlissä

Osaksi yhteiskuntaa kasvetaan. Kannamme kortemme kekoon kehittääksemme suomalaislasten yhteiskuntataitoja toimimalla osana Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Yrityskyliä.

Puolet kotimaista, puolet maailman makuja

Kotimainen ruoka on keskeinen osa suomalaisten arkea. Ruokapöytään valitaan mieluiten laadukkaita kotimaisia tuotteita, jolloin tuetaan myös suomalaista työtä ja maataloutta. Puolet myymistämme tuotteista on ostettu kotimaisilta tavarantoimittajilta.

Julkaisumme

Vastuullisuusraportti

Lidl Suomi julkaisi syyskuussa 2019 ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa. Raportti kertoo, mitä tarkoittaa käytännössä se, että meille Lidlissä vastuullisuus on arkipäivää.

Vastuullisuusohjelma

Lidl Suomi julkisti maaliskuussa 2019 vastuullisuusohjelman, jonka vaikuttavin tavoite on hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä. Ohjelmassa on määriteltynä useita vastuullisuustavoitteita ja -tekoja tuotevalikoimaan, työntekijöihin, yhteiskuntaan, yhteistyökumppaneihin ja ympäristöön liittyen. Tutustu vastuullisuusohjelmaan tästä.

Valikoimalinjaukset

Panostamme omien merkkiemme tuotteissa raaka-aineiden vastuullisuussertifikaatteihin, jotka ovat tällä hetkellä paras keino varmistua siitä, että tuotantotapoja valvotaan ja kehitetään. Tutustu valikoimalinjauksiimme tästä.

Code of Conduct eli Lidlin eettiset toimintaohjeet

Lidl noudattaa omassa toiminnassaan sosiaalisia vähimmäisstandardeja ja vaatii samaa myös liikekumppaneiltaan. Lidlin eettiset toimintaohjeet ovat Lidlin ja sen kaikkien liikekumppaneiden välisten sopimusten perusta.

Huolellisuusperiaate

Toimintaamme koskeva huolellisuusperiaate pohjautuu kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin ja työelämän perusperiaatteisiin. Arvioimme jatkuvasti toimitusketjujen ihmisoikeus- ja ympäristöriskejä ja teemme yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa negatiivisten vaikutusten ehkäisemiseksi.