Lidlin vientikilpailu vauhtia vientiin

Vauhtia vientiin

Suomi tarvitsee vientiä. Viennin avulla kotimaahan saadaan kasvua ja hyvinvointia. Samalla Suomen markkina vahvistuu ja omavaraisuus kasvaa. Myös suomalainen kuluttaja hyötyy viennistä halvempina hintoina.

Lidlin verkoston kautta viedään jo nyt vuosittain noin 200 suomalaista tuotetta eri puolille Eurooppaa. Kasvunvaraa kuitenkin on ja suomalaiset tuotteet kiinnostavat maailmalla. Niinpä kutsuimme suomalaiset yritykset tarjoamaan huipputuotteitaan myyntiin Lidlin kansainvälisen verkoston kautta. Tervetuloa mukaan – haetaan yhdessä vauhtia vientiin!

Vientikilpailun voittajat on valittu

Vauhtia vientiin on suomalaisille yrityksille suunnattu vientikilpailu. Kilpailussa haettiin tuotteita Lidlin kansainvälisen verkoston kautta muihin maihin vietäväksi. Kilpailuun ilmoitettiin mukaan yli sata suomalaista huipputuotetta. Lidliläisistä koostuva raati maistoi lähes 70 tuotetta ja valitsi niistä 15 finalistia. Helmikuussa 2024 finalistien joukosta seulottiin viisi voittajaa. 

Nyt voittajat ovat selvillä! Nämä viisi tuotetta edustavat Suomea Lidlin ostotapahtumassa heinäkuussa 2024. Sitä kautta ne voivat päätyä Lidlin hyllyyn eri puolilla Eurooppaa joko pysyvästi, sesonkituotteina tai erinä.   

Raati painotti valinnoissaan tuotteen vientipotentiaalia. Tuotteen on oltava kiinnostava myös maamme rajojen ulkopuolella ja erotuttava massasta kymmenten muiden huipputuotteiden joukosta. 

Finlandia Candy Revontulimarmeladi

Revontulimarmeladi

Finlandia Candy

Finlandia Candy valmistaa makeisia Riihikoskella ja Suomussalmella ja jokaisella Finlandia Candy -tuotteella on Avainlippu kertomassa suomalaisesta työstä. Revontulimarmeladi on pussillinen pehmeitä marja- ja hedelmämarmeladeja revontulten väreissä. Revontulet ovat mualla maailmalla tavaton ilmiö, joka herättää valtavasti kiinnostusta. Jos jostain maasta, niin Suomesta on uskottavaa viedä maailmalle revontulimarmeladeja! Nämä marmeladit kiinnostivat erityisesti raadin ulkomaalaisia jäseniä, ja totta kai maku ratkaisi valinnan. Tuomaristoa viehätti myös makeisten esteettisyys – värikkäät marmeladit näyttävät kauniilta tarjoiluissa.

Finnforel LoHi leppäsavustettu kirjolohi

Leppäsavustettu kirjolohifilee

Finnforel

Savulohi on suomalaisille perinteinen herkku, joka kuuluu niin arkeen kuin juhlaan. Kirjolohi on mainio raaka-aine, sillä siinä on runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä vitamiineja. Suomi mielletään maailmalla hieman virheellisesti suureksi lohenviejäksi, vaikka todellisuudessa lohenvientimme on vaatimatonta. Finnforelin leppäsavustettu kirjolohi on mainio kalatuote maailmalle: tuote on paitsi erittäin maukas, se on valmistettu kestävästi. Tuotannossa käytetään kiertovesikalastusta, joka on ympäristöystävällinen kalankasvatusmenetelmä. Vastuullista on myös se, että kalasta hyödynnetään kaikki sen osat.

Jokilaakson juusto, cashew pudding

Cashewpohjainen proteiinivanukas, suklaa-karamelli

Jokilaakson juusto

Tämä cashew-proteiinivanukas on loistava esimerkki suomalaisesta ruokainnovaatiosta. Cashew on mainio raaka-aine vanukkaalle, mutta cashewpohjaisia vanukkaita ei juuri ole Euroopan markkinoilla. Cashew sisältää runsaasti proteiinia, ja cashew antaa vanukkaalle kermaisen koostumuksen. Vanukas on todella herkullinen, mutta silti terveellinen ja ravitseva. Vegaaninen vanukas maistui kaikille raadin jäsenille – myös sekasyöjille. Maukas, terveellinen, vegaaninen ja helppo välipala vastaa moniin vallalla oleviin ja kasvaviin kuluttajatrendeihin.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Kukko Pils 5,5%

Kukko Pils 5,5 %

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maailmalla riittää erilaisia oluita, mutta gluteeniton täysmallasolut on harvinaisuus. Kukko Pils on laadukas olut, jonka gluteenittomuus ei vaikuta makuun – se siis sopii juomaksi kaikille, ei vain keliaakikoille. Gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on viime vuosina nostanut päätään ympäri maailman, joten gluteenittomalle oluelle on ehdottomasti kysyntää. Euroopassa on suuria olutmaita, kuten Saksa ja Itä-Euroopan maat, joissa on isoa markkinaa tällaiselle tuotteelle. 

Linkosuon kaurasipsi sour cream

Kaurasipsi, sourcream

Linkosuon Leipomo

Pirkanmaalaisen Linkosuon Leipomon kaurasipsi vakuutti raadin maullaan ja rapeudellaan. Puhdas kaura on suomalaisten kansallisylpeys. Meille Suomessa kaurasipsit ovat jo tuttu juttu, ja Suomen markkinoilla kaurasipsejä löytyykin montaa sorttia. Monissa muissa maissa kaurasipsit ovat kuitenkin tuntemattomampi tuote, eivätkä ne kuulu ruokakaupan perusvalikoimaan. Kauratuotteet ovat kasvava trendi Euroopassa, sillä kaura on terveellinen ja gluteeniton vilja. Nämä kaurasipsit ovat mainio tuote valloittamaan maailmaa: kyseessä on maailman ensimmäinen kaurasipsi, se on leivottu suomalaisesta kaurasta ja lisäksi tuote on vegaaninen. Uunipaahdetun kaurasipsin makuna on sour cream, joka on muista tuotteista tuttu maku ja se sopii moneen suuhun. 

Leipää ja limua, luomua ja laktoositonta

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavarakaupan ketjuista. Meillä on toimintaa yli 30 maassa ja yli 12 200 myymälää.

Lidlin kansainvälisen verkoston kautta viedään jo tällä hetkellä paljon suomalaisia tuotteita maailmalle. Vuonna 2022 noin 60 suomalaista yritystä vei tuotteitaan Lidleihin muualla Euroopassa. Lidlin hyllyillä on vuoden aikana myyty lähes 200 suomalaista tuotetta. Osa vientituotteista on myynnissä vakiovalikoimassa ja osa myydään kertaluonteisesti erinä.

Viime vuonna suurimpia vientituotteita olivat paistopisteen luomuleivät, pakattu luomuleipä, laktoosittomat maitotuotteet sekä erilaiset juomat ja makeiset. Olisitko arvannut, että eri puolilla Eurooppaa maustetaan joulu- ja grilliherkkuja Suomessa valmistetuilla mausteseoksilla?

Tutustu suomalaisten yritysten kokemuksiin viennistä Lidlin verkoston kautta.