Reilu toiminta.

Reilua toimintaa lähellä ja kaukana

Reiluus on avain menestykseen. Vastuu ihmisistä ja yhteiskunnasta on olennainen osa yritysperiaatteitamme. Kohtelemme ihmisiä hyvin kaikessa toiminnassamme ja pidämme liikesuhteissa kiinni sovitusta. Kunnioitamme ihmisoikeuksia ja edistämme eläinten hyvinvointia.

Lidliläiset saavat enemmän palkkaa kuin alan työehtosopimuksissa vaaditaan. Olemme myös mukana kansainvälisissä aloitteissa edistääksemme reilua palkkausta ja työoloja kaikille Lidlin toimitusketjuissa työskenteleville.

Hyllyistämme voi tehdä sekä ihmisille että ympäristölle reilumpia valintoja. Ostoskoriin voi napata myös hyvinvoivan lehmän maitoa ja vapaan kanan munia.

Faktaa

Reilusti reilua

Valikoimassamme löytyy vuosittain noin 300 Reilu kauppa -sertifioitua tuotetta. Maksoimme vuonna 2021 Reilun kaupan lisää yhteensä 490 000 euroa.

Korkeampi palkka

Työntekijämme saavat TES-palkkaa korkeamman korvauksen työstään. Myymälässä Lidl-lisä on 1,5–10 % palkasta ja logistiikassa jopa 370 €/kk.

Arvioimme ihmisoikeusvaikutuksia

Teemme vuosittain kolme ihmisoikeusvaikutusten arviointia toimitusketjuissamme vuoteen 2025 asti.

Vain vapaiden kanojen munia

Vuodesta 2016 kaikki myymämme ja tuotteissamme käyttämämme kananmunat ovat peräisin vapailta kanoilta.

Hyvinvoivan lehmän maitoa

Tarjoamme valikoimassamme hyvinvoivan lehmän Ilona-maitoa ja -jogurttia. Lehmien hyvinvointi todennetaan auditoimalla tiloja säännöllisesti.

Läpinäkyvät toimitusketjut

Julkaisemme nettisivuillamme tiedon, mistä tehtaista käyttötavaramme tulevat.

Reilu yhteistyökumppani

Pidämme aina kiinni sovitusta emmekä hyväksy minkäänlaista korruptiota.

Monimuotoinen työyhteisö

Lidliläiset edustavat yli 50 eri kansalaisuutta.

Mallioppilas eläinten hyvinvoinnin edistämisessä

Lehmiä niityllä

Meille eläinten hyvinvointi ja sen edistäminen on tärkeää. Haluamme olla esimerkillinen ja inspiroiva toimija, ja olemmekin monessa suhteessa edelläkävijöitä. Luovuimme ensimmäisenä kauppaketjuna Suomessa virikehäkkikanojen munista ja otimme käyttöön ELVI-merkin oman merkin tuotteissamme.