Myrkytöntä muotia

Myrkytöntä muotia

Detox-sitoumuksemme

Meille on tärkeää, että myymämme tekstiilit ja kengät ovat turvallisia käyttäjilleen eivätkä kuormita ympäristöä tarpeettomasti. Kemikaaleja ja vettä käytetään kenkä- ja tekstiilituotannossa esimerkiksi tuotteiden värjäykseen ja viimeistelyyn. Tekstiilien ja kenkien tuotannon ympäristövaikutuksia voidaan pienentää merkittävästi kestävillä tuotantotavoilla.

Työskentelimme vuosina 2015–2020 tavoitteellisesti luopuaksemme yleisesti käytetyistä mutta mahdollisesti vaarallisista aineista omien kenkä- ja tekstiilimerkkiemme tuotannossa. Liityimme ympäristöjärjestö Greenpeacen Detox-sitoumukseen joulukuussa 2014 ensimmäisenä päivittäistavarakauppana.

Tavoitteena oli luopua yhdestätoista Greenpeacen määrittelemästä, ympäristölle haitallisesta kemikaaliryhmästä kokonaan tai korvata ne vaarattomilla aineilla omien merkkiemme tekstiilien ja kenkien tuotannossa vuoteen 2020 mennessä. Pyrimme näin mahdollistamaan paremmat, ihmisille ja ympäristölle turvalliset tuotanto-olosuhteet tekstiili- ja kenkäteollisuudessa.

Haitallisten kemikaalien poistaminen tekstiilien tuotannosta onnistui ja ihmisten ja ympäristön kuormitus väheni merkittävästi projektin aikana.

Alla olevassa englanninkielisessä raportissa kerromme enemmän vuosina 2015–2020 tehdyistä toimenpiteistämme ja saavutuksistamme. Raportissa luodaan katsaus myös tulevaan ja tavoitteisiimme jatkossa.

Tavoitteet

Luupissa koko tuotantoketju

Pyrimme eroon tekstiilien ja kenkien tuotannossa normaalisti käytettävistä mutta ympäristölle haitallisista kemikaaleista koko tuotantoketjussa raaka-aineen tuotannosta aina valmiiseen tuotteeseen saakka.

Eroon haitallisista kemikaaleista

Luovumme Greenpeacen määrittelemistä, ympäristölle haitallisista kemikaaleista kenkien ja tekstiilien tuotannossa.