mini_Lidl Yrityskylässä

Mini-Lidl Yrityskylässä

Maailman paras koulupäivä

Osaksi yhteiskuntaa kasvetaan. Osallistumme suomalaislasten yhteiskuntataitojen kehittämiseen toimimalla osana Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Yrityskyliä. Kuudesluokkalaisille suunnattujen oppimiskokonaisuuksien eli Yrityskylien pienoiskoossa olevissa Lidl-myymälöissä valitut oppilaat ottavat vastuun myymälän arjesta aina asiakaspalvelusta myymälänjohtoon, vapaa-ajan arkivelvollisuuksia unohtamatta. Kokemus antaa oppilaille maistiaisen aidosta työelämästä ja avaa kansalaisena ja kuluttajana toimimista.

Lidl on ollut mukana Yrityskylien toiminnassa jo vuodesta 2016, ja yhteistyö lasten ja nuorten talous- ja yhteiskuntaosaamisen kehittämiseksi jatkuu. Tällä hetkellä Lidl on mukana yhdeksässä Yrityskylässä, joten mahdollisuus työskennellä mini-Lidlissä tavoittaa valtaosan ikäluokasta. Vuoden 2022 aikana Lidlissä työskentelyyn pääsi tutustumaan lähes 50 000 kuudesluokkalaista.

Tavoitteet

  • Osaksi yhteiskuntaa oppimalla. Yrityskylän pienoiskokoiset Lidl-myymälät auttavat niissä työskenteleviä oppimaan työelämätaitoja. Myös kuluttajina ja kansalaisina toimimisen kiemurat tulevat oppilaille tutuiksi todenmukaisen pienoisyhteiskunnan jäseninä toimiessa.
  • Potentiaalisia kesätyöntekijöitä. Olemme monen nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka. Yrityskylän pienois-Lidlissä työskennelleet tuntevat tulevaisuudessa kesätöitä etsiessään jo kaupan alan monipuoliset työmahdollisuudet. Oppilaista kasvaa potentiaalisia kaupan alan kesätyöntekijöitä.
  • Tiimityötaitoja. Yrityskylässä kuudesluokkalaiset pyörittävät yrityksiä ja miniyhteiskuntaa yhdessä päivän ajan. Yhdessä tekeminen hitsaa porukan yhteen ja monelle kuudesluokkalaiselle päivä yrityskylässä on vuoden hauskin koulupäivä.

Faktat

3-5 työntekijää joka päivä

Yrityskylien minikokoisissa Lidl-myymälöissä työskentelee päivittäin 3-5 vaihtuvaa kuudesluokkalaista työntekijää.

Aitoja työtehtäviä

Pienoismyymälöiden työntekijöille jaetaan aitoja työtehtäviä. Oppilaat voivat tarttua mm. myymisen, kassatyöskentelyn, myymälänjohdon ja tuotteiden esittelyn tehtäviin.

Työntekijän arkea

Oppimiskokemuksen osana on työn lisäksi myös muuta työelämän arkirutiineja. Pienois-Lidleissä kuudesluokkalaiset sopivat yhteisesti asioista henkilökuntakokouksissa ja virkistäytyvät taukojumpassa.

9 mini-Lidliä

Ympäri Suomen olevissa yrityskylissä on yhteensä yhdeksän pienois-Lidliä: Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Kaakkois-Suomessa, Espoossa, Pohjois-Pohjanmaalla, Helsinki-Vantaalla, Itä-Suomessa sekä Keski-Suomessa.

Palautetta oppilailta

Mini-Lidl Yrityskylässä. Lapsia kulkemassa työvaatteissa mini-Lidlin ohi.

"Yrityskylä oli todella opettavainen ja tosi kiva paikka. Lidlissä oli myös tosi kiva työskennellä ja työpaikka oli kotoisa."

"Yrityskylässä oli mahtavaa, Lidlissä oli hauskaa työskennellä ja työporukka oli kiva."

"Mieleen jäi, kun sai paljon myytyä tuotteita. Ihmisiä kävi paljon Lidlissä. Pidin hyviä myyntipuheita."

"Lidlissä oli mahtavaa työskennellä ja voisin olla kiinnostunut työskentelemään oikeasti siellä!"

– Kuudesluokkalaiset oppilaat