Muraali Järvenpään jakelukeskuksessa.

Järvenpään jakelukeskus

Järvenpään jakelukeskus on Lidlin kolmas ja suurin jakelukeskus Suomessa. Se on noin 10 jalkapallokentän kokoinen, ja sen kautta toimitetaan tuotteita noin 70 eteläisen Suomen myymäläämme.  

Käytämme jakelukeskuksessa vain uusiutuvaa energiaa ja hyödynnämme sen tehokkaasti. Kaiken takana on älykäs energianohjausjärjestelmä, joka analysoi jatkuvasti rakennuksen käyttöastetta, säätä, energiankulutusta sekä energian tuotantoa ja hintaa. Järjestelmä optimoi energian käytön taloudellisimmalla ja ympäristöä säästävimmällä tavalla.

Järvenpäässä on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus

Suojaa alueen eläimille ja hyönteisille

Suojelemme alueen lajiston elintiloja asentamalla puihin pönttöjä lepakoille ja linnuille. Tontin reunoilla on lisäksi hyönteishotelleja hyönteisten pesimis- ja talvehtimispaikoiksi.

Lauhdelämpöä kotien käyttöön

Kylmätilojen viilentämisestä syntyy lauhdelämpöä, jota käytämme jakelukeskuksessa hyödyksi. Lisäksi sitä voidaan ohjata järvenpääläisiin koteihin.

Vähemmän päästöjä ja kulutusta

Järvenpäässä tavoitteemme on vähentää hiilidioksidipäästöjä 40 % ja säästää energiakustannuksissa yli 50 % verrattuna kahteen muuhun jakelukeskukseemme.

Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus

Jakelukeskus on suunniteltu ja rakennettu BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tason vaatimusten mukaisesti.

Älykäs energianohjausjärjestelmä

Jakelukeskuksen varastoa

Rakennuksen "aivot" seuraavat jakelukeskuksen toimintaa joka hetki

Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen energiankäyttöä ohjaa älykäs energianohjausjärjestelmä. Se on ikään kuin rakennuksen aivot, jotka seuraavat jatkuvasti rakennuksen käyttöastetta, vallitsevaa säätä, energian hintaa ja energian kulutusta Suomessa ja optimoivat toiminnan aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Katso videolta, miten älykäs energianohjausjärjestelmä toimii ja mitä kaikkea se mahdollistaa.

Omaa aurinkosähköä

aurinkovoimala rakennuksen katolla

Tuotamme energiaa ja varastoimme sitä

 Järvenpään jakelukeskuksessa toimii Lidl Suomen suurin aurinkovoimala. Jakelukeskuksen katolla on noin 1600 paneelia, jotka tuottavat sähköä 450 MWh vuodessa eli 180 kerrostaloasukkaan vuosittaisen sähkönkulutuksen verran.

Tuotamme jakelukeskuksessa itse energiaa aurinkopaneeleilla ja varastoimme sitä teollisuusmittakaavan sähköakkuun, jotta sitä voidaan käyttää valtakunnallisen sähköverkon kulutuspiikkien aikana.

 

Järvenpään jakelukeskus on Lidlin kolmas jakelukeskus

Muraali Järvenpään jakelukeskuksessa

Mitä jakelukeskuksessa tapahtuu?

Toimitukset Lidlin kolmannesta ja uusimmasta jakelukeskuksesta Järvenpäästä alkoivat helmikuussa 2019. Järvenpään jakelukeskuksessa työskentelee 300 lidliläistä monissa eri tehtävissä. Jakelukeskus toimii seitsemänä päivänä viikossa vuorokauden ympäri.