Kaakaopapuja

Linjaus kestävän kaakaontuotannon edistämiseksi

Olemme käyttäneet vain vastuullisuussertifioitua kaakaota omien merkkiemme tuotteissa vuoden 2017 alusta alkaen. Linjaus koskee suklaan lisäksi myös muita kaakaota sisältäviä tuotteita kuten keksejä, jälkiruokia ja murotuotteita.

Kahvipapuja

Linjaus kestävän kahvintuotannon edistämiseksi

Kaikki omien merkkiemme kahvit ovat vastuullisuussertifioituja vuoden 2019 alusta alkaen. Kahvin sertifiointi osoittaa, että viljelykäytäntöjen vastuullisuutta valvotaan ja että raaka-aine on jäljitettävissä.

Teen poimintaa

Linjaus kestävän teentuotannon edistämiseksi

Vuoden 2019 alusta alkaen omien merkkiemme vihreät, mustat ja rooibos-teet ovat 100-prosenttisesti sertifioituja. Linjauksemme koskee EU:n ulkopuolelta tulevaa teetä.

Palmuja

Linjaus kestävän palmuöljytuotannon edistämiseksi

Kaikki omien merkkiemme elintarvikkeissa käytetty palmuöljy on täysin jäljitettävää vuoden 2018 alusta alkaen. Muissa kuin syötävissä omien merkkiemme tuotteissa pyrimme RSPO:n Mass Balance -mallin mukaiseen sertifiointiin.

Soijapapuja

Linjaus kestävän soijatuotannon edistämiseksi

Kaikki omien merkkiemme tuotemerkkiemme lihan, lihajalosteiden, kananmunien ja maitotuotteiden tuotantoketjuissa käytetty rehusoija on sertifioitua. Tällä linjauksella sertifioimme suurimman osan kaikesta toimitusketjujemme soijasta.

kananmuna

Linjaus kestävän kananmunien tuotannon edistämiseksi

Luovuimme virikehäkkikanojen munien myynnistä syksyllä 2016. Päätöksemme perustuu kansainvälisesti nähtävissä olevaan kehitykseen. Muualla Euroopassa siirtyminen häkittömään kananmunantuotantoon on ollut selvä kehityssuunta jo pitkään. Saksassa Lidl luopui tästä tuotantomuodosta jo vuonna 2009 ja esimerkiksi Ruotsissa enää noin 20 prosenttia kananmunien tuotannosta on virikehäkkituotantoa.

Kokonaisina myytävien kananmunien lisäksi valikoimalinjauksemme ulottuu kaikkiin omien merkkien tuotteisiin, kuten valmisruokiin ja leivonnaisiin. Omien merkkiemme tuotteiden raaka-aineena käytetyt kananmunat ovat aina vapaana liikkuvien kanojen munia.

Kaloja

Linjaus kestävän kalastuksen ja kalankasvatuksen edistämiseksi

Tavoitteemme on, että kaikki vakiovalikoimassa olevat omien merkkiemme kalatuotteet ovat todennetusti vastuullisia vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas löytää tuotteesta MSC- tai ASC-merkinnän, mikäli sellainen on kyseiselle kalalle saatavilla tai säilykkeissä vähintään tiedon pyyntialueesta ja -menetelmästä. MSC- ja ASC-sertifikaattien rinnalla suosimme ympäristöystävällisiä kotimaisia kalalajeja ja luomumerkittyjä kalatuotteita.

Metsää

Linjaus kestävän puutuontannon edistämiseksi

Varmistaaksemme metsien vastuullisen käytön olemme asettaneet tavoitteeksi, että kaikki omien tuotemerkkiemme puukuitupohjaiset tuotteet ja pakkaukset ovat joko kierrätettyä tai FSC-sertifioitua materiaalia viimeistään vuoteen 2025 mennessä.

Tulppaanit

Linjaus kestävän kukkien ja kasvien tuotannon edistämiseksi

Myymämme kukat ja kasvit tulevat pääosin Suomesta, Alankomaista, Italiasta, Keniasta, Kolumbiasta, Etiopiasta ja Ecuadorista. Linjauksellamme edistämme ympäristön ja työntekijöiden kannalta kestävää kasvien ja kukkien tuotantoa.

Vuoden 2019 loppuun mennessä kaikki myymämme kukat ja kasvit ovat peräisin sertifioiduilta tuottajilta. Tuottajilla tulee olla sekä ympäristöön että työoloihin liittyvät sertifioinnit.

Veriappelsiinit

Linjaus kestävän hedelmien ja vihannesten tuotannon edistämiseksi

Myymme sekä kotimaisia että ulkomaisia tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Hedelmä- ja vihanneslinjauksella varmistamme kasvisten laadun, turvallisuuden sekä ympäristön ja työntekijöiden kannalta kestävää tuotannon.

Vuoden 2017 alusta lähtien olemme myyneet ainoastaan GlobalG.A.P. tai IP Kasvikset perussertifioitujen viljelijöiden tuotteita. Tavoitteenamme on, että vuoden 2021 loppuun mennessä viljelijöillä on sekä kunnianhimoinen ympäristösertifikaatti että työoloihin liittyvän sertifikaatti.

 

Kaurasydämet

Ravitsemuslinjaus

Tavoitteenamme on vähentää lisätyn sokerin ja suolan määrää omien merkkiemme tuotteissa 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Reseptien muokkauksen lisäksi tavoitteeseen pääsyssä auttaa uusien vaihtoehtojen ja pakkauskokojen tarjoaminen, sekä terveellisten vaihtoehtojen markkinointi kuluttajille.