Hedelmiä laatikoissa.

Pakkausmerkinnät ja sertifikaatit

Merkinnät auttavat tekemään vastuullisia valintoja

Monissa tuotteissamme on erilaisia vastuullisuudesta kertovia sertifikaatteja. Voit bongata merkkejä niin ruokatuotteista kuin käyttötavaroistakin. Merkinnät auttavat tekemään vastuullisia valintoja ruokakaupassa ja kertovat korkeista laatu- ja tuotestandardeistamme. Ruokapuolelta valikoimastamme löytyy esimerkiksi terveellisiä Sydänmerkki-tuotteita, luonnonmukaisesti tuotettua luomua sekä Reilun Kaupan tuotteita. 

Keskikäytävän käyttötavaroissa on tyypillisesti esimerkiksi vastuullisesta puuvillasta, haitta-aineettomuudesta tai puupohjaisissa tuotteissa vastuullisesta metsänhoidosta kertova merkki. Kaikki meillä myynnissä olevat elektroniset laitteet, kodinkoneet, lelut ja huonekalut on testattu ennen myyntiinottoa sekä Lidlin oman laadunvalvonnan että ulkopuolisen tutkimuslaitoksen toimesta. 

Kattavat pakkausmerkinnät

Haluamme tehdä kaupassakäymisen asiakkaillemme helpoksi. Kattavat pakkausmerkinnät auttavat sinua tekemään kestäviä ja terveellisiä valintoja ruokakaupassa. Panostamme siihen, että kaikissa tuotteissamme on selvästi kerrottu tuotteen ominaisuuksista, ravintosisällöstä, mahdollisista allergeeneista sekä vastuullisuudesta. Meiltä löydät selvästi merkittynä esimerkiksi gluteenittomaan ruokavalioon sopivat tuotteet, laktoosittomat tuotteet sekä tietysti kasvissyöjän ja vegaanin tuotteet. 

Suomessa olemme ensimmäisenä kauppaketjuna mukana kehittämässä eläinperäisiin tuotteisiin tuotantoeläinten hyvinvoinnista kertovaa merkkiä. Hlauamme tarjota asiakkaillemme tuotteita, joiden tuotannossa eläinten hyvinvoinnissa on huolehdittu paremmin kuin laki vaatii. Olemmekin varsin ylpeitä siitä, että maitohyllystämme löytyy maitoa ja jugurttia, joiden pakkauksissa komeilee ELVI-merkki.  ELVI-merkin voi saada tuote, jonka tuotannossa eläinten hyvinvointiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on todennettu riippumattomilla auditoinneilla.