Hedelmiä ja vihanneksia.

Laatulupauksemme

Näin Lidlissä valvomme laatua

Tuotteidemme laatua valvotaan säännöllisesti ja johdonmukaisesti. Teemme laadunvalvontaa yhdessä valmistajien, riippumattomien laboratorioiden ja viranomaisten kanssa. Kehitämme valikoimaa koko ajan niin laadun kuin vastuullisuuden näkövinkkelistä.

Laadunvalvontamme ytimessä ovat tuoteturvallisuus ja tasainen laatu. Haluamme, että asiakkaamme voivat luottaa siihen, että meiltä ostetun tuotteen koostumus, maku, ulkonäkö ja suutuntuma pysyy johdonmukaisesti luvatunlaisena. Sesongit ja raaka-aineiden alkuperä tuovat laadunvalvontaan omat lisämausteensa: vaihtuvat vuodenajat, tuotantoalueet ja luonnon olosuhteet saattavat aiheuttaa laatueroja etenkin maataloustuotteisiin. Yksi on kuitenkin varmaa: Lidlissä myymme vain taattua laatua!

Noudatamme kaikissa maissa yhteistä eurooppalaista lainsäädäntöä ja paikallista lainsäädäntöä. Yhteisiä  eurooppalaisia säädöksiä ja direktiivejä noudatamme esimerkiksi pakkausmerkintöjen, elintarvikelisäaineiden ja kauppatapojen osalta. Kansallista lainsäädäntöä meillä Suomessa on esimerkiksi pakkausmerkintöihin liittyen suolan ilmoittamisessa. Tietyissä aiheissa tavarantoimittajamme noudattavat lainsäädäntöä tiukempia vaatimuksia: Lidlissä sallimme esimerkiksi torjunta-ainejäämiä kasviksissa vain kolmasosan lain sallimasta määrästä.  

Lyhyt kuljetusreitti tarkoittaa tuoreita tuotteita myymälässä. Tämä säästää luonnonvaroja ja tuo työtä alueelle. Jotta tuotteet saadaan tuoreina ja laadukkaina kauppaan, tehokas kuljetus perille on avainasemassa. Lidlin periaatteisiin kuuluu keskitetty logistiikka jakelukeskusten kautta myymälöihin ilman välikäsiä. Näin eilen poimittu kurkku voi olla kaupassa jo tänään. Tuotteita ei myöskään varastoida turhaan, mikä vähentää säilöntäaineiden tarvetta.  Lidlissä testataan erilaisia kuljetusvaihtoehtoja jatkuvasti ja tehdään tiivistä yhteistyötä tutkijoiden sekä kuljetusalan toimijoiden kanssa. Tavoitteena on saada tuotteet perille kustannustehokkaasti, mutta ilmastoa kuormittamatta.
 

Kansainvälisenä kauppaketjuna meillä on laaja tavarantoimittajien verkosto, jonka kanssa yhdessä huolehdimme tuotteiden saatavuudesta – myös haastavina aikoina. Samoja tuotteita myydään useissa maissa, mutta niillä saattaa olla eri valmistaija. Näin ollen eri maiden välillä samassakin tuotteessa voi olla eroja

  • tuotantotavoissa: tuotteen ulkonäkö saattaa vaihdella
  • raaka-aineiden alkuperässä: eri valmistajat hankkivat raaka-aineita eri tuottajilta
  • raaka-aineissa: tietyssä tuotteessa esimerkiksi kasviöljy voi olla auringonkukkaöljyä tai rapsiöljyä
Myyjä ja asiakas myymälässä.

Tyytyväinen asiakas on tärkein

Haluamme jatkuvasti palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Siksi iloitsemme joka kerta, kun saamme asiakkailtamme palautetta, kysymyksiä tai toiveita. Asiakaspalaute on meille äärimmäisen tärkeää myös siksi, että pystymme puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin. Suhtaudumme tuotteisiimme liittyviin reklamaatioihin aina vakavasti. Selvitämme asiaa yhdessä tavarantoimittajan kanssa ja tarvittaessa ryhdymme korjaaviin toimenpiteisiin. 

Maut ja mieltymykset voivat vaihdella maittain. Otamme paikalliset mieltymykset huomioon ja rakennamme valikoimaa jokaisessa maassa paikallisille asiakkaille. Lisäksi haluamme auttaa asiakkaitamme syömään terveellisemmin: kehitämme tuotteidemme ravitsemussisältöä jatkuvasti, makua unohtamatta. Olemme sitoutuneet vähentämään tuotteidemme suola- ja sokeripitoisuutta sekä lisäämään tyydyttämättömien rasvojen ja täysjyväviljojen osuutta tuotteissamme.  

 

Myyjä laittaa vihanneksia hyllylle.

Testimenestystä ja hintavertailuvoittoja

Olipa kyse tieteellisen tarkasta tuotetestistä tai kevyestä sokkomaistelusta, monet omat merkkimme saavat säännöllisesti palkintoja ja huippupisteitä erilaisista vertailuissa. Halpa hinta ei ole este testimenestykselle, vaan tuotteemme pärjäävät vertailussa myös monin kerroin kalliimmille merkkituotteille. Lisäksi olemme voittaneet ostoskorin hintavertailun lukuisia kertoja vuodesta 2016 lähtien.  

Yrityksenä meidät on palkittu hyvästä henkilöstöjohtamisesta kertovalla Top Employer -sertifikaatilla vuosina 2012-2023. Myös viihdyttävä ja tunteita herättävä markkinointimme on menestynyt erinomaisesti erilaisissa alan kilpailuissa. 

 

Ihminen tutkailee mansikkaa laboratoriossa.

Laatua ja turvallisuutta testataan

Ennen kuin omamerkkituote päätyy kaupan hyllyyn, se käy läpi lukuisia testejä ja tarkastuksia. Lidlin oman laadunvalvonnan lisäksi tuotteille tehdään lukuisia mikrobiologisia, kemiallisia, fysikaalisia ja aistinvaraisia testejä riippumattomien tarkastuslaitosten laboratorioissa. 

Hedelmät ja vihannekset meille testaa maailman johtava tutkimuslaitos, Eurofins. Eurofins tekee vuosittain lähes 2 000 analyysia Suomen Lidlin hedelmistä ja vihanneksista. 

Myös pakkausmerkinnät tarkastetaan huolellisesti. Haluamme varmistaa, että kaikki ainesosat on ilmoitettu oikein ja lainsäädännön mukaisesti. Hyvät pakkausmerkinnät auttavat erityisesti erikoisruokavaliota noudattavia asiakkaitamme löytämään hyllyistämme heille sopivia tuotteita.

Laadunvalvonnassa pienimmätkin poikkeamat raportoidaan ja poikkeamat johtavat aina toimenpiteisiin. Selvitämme yhdessä tavarantoimittajan kanssa, mistä poikkeava tulos johtuu. 

Lapsi leikkii lattialla palikkaleluilla.

Monitoimikoneita ja leikkikaluja: käyttötavaroiden turvallisuudesta pidetään huolta

Keskikäytävän käyttötavaravalikoimasta löytyy monenlaista: sähkötyökaluja, keittiötarvikkeita, leluja ja tekstiilejä. Kaikille niille meillä on pitkä lista laatu- ja turvallisuusvaatimuksia. 

Käyttötavaroidemme turvallisuus ja myyntikelpoisuus sekä haitta-aineiden raja-arvot tutkitaan jo ennen myyntiinottoa luotettavissa saksalaisissa testauslaitoksissa. Suomessa käyttötavaroita testaavat ja niiden turvallisuutta ja laatua valvovat mm. Tulli ja Tukes.

Lisäksi haluamme varmistaa, että kaikki laitteemme ovat turvallisia käyttää, kun niitä käytetään oikein. Tämän takia muun muassa käyttötavaroiden toiminnallisuus, ergonomia sekä käyttö- ja hoito-ohjeet tarkistetaan Lidlin kansainvälisessä laadunvalvonnassa. 
 

Lankakeriä.

Tekstiilien laatu

Eri tuotteissa laatu tarkoittaa eri asioita. Tekstiilien osalta kiinnitämme erityistä huomiota haitta-aineettomuuteen ja kokojen yhdenmukaisuuteen. Siksi kaikki tekstiilituotteemme käyvät läpi monivaiheisen laadunvalvontapolun, joka alkaa jo tuotantolaitoksella. 

Käytämme Turvallinen tekstiili -merkintää Öko-Tex Standard 100. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti kertoo, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.
Useimmissa vaatetekstiileissämme on Hohenstein Institutin Fit-merkintä. Se kertoo, että vaatteen koko on tarkan standardin mukainen. Näin voit ostaa meiltä aina yhtä ja samaa kokoa, ja se sopii tuotteesta ja mallista riippumatta.