Ilmastoakatemia.

Ilmaista ilmastokoulutusta yrityksille

Aloitimme syksyllä 2022 Ilmastoakatemian, joka on tavarantoimittajillemme räätälöity ilmastokoulutus. Koulutukseen osallistui merkittävimpiä kotimaisia tavarantoimittajiamme. Mukana oli 35 yritystä, joilla ei entuudestaan ollut tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita ja joista suurin osa valmistaa Lidlin omien merkkien tuotteita. Koulutuksen aikana osallistujat oppivat vähentämään päästöjään ja sitoutuivat asettamaan itselleen tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Kirsikkana kakun päällä – koulutus oli ilmainen.

Iloksemme moni yritys on kiinnostunut ilmastotyöstä ja oli innolla mukana koulutuksessamme. Olemme oman toimintamme osalta hiilineutraali, mutta suurin osa kaupan päästöistä on epäsuoria ja syntyy juuri toimitusketjuissa. Siitä syystä haluamme kannustaa ja tukea myös yhteistyökumppaneitamme kohti tavoitteellisempaa ilmastotyötä.

Ilmastoakatemia pähkinänkuoressa

3 koulutuskertaa

56 tavarantoimittajaa

Vaikuttavia ilmastotekoja

Haluamme tukea yrityksiä heidän ilmastotyössään ja ottaa yhdessä askeleen kohti ilmastotyön edelläkävijyyttä. Ilmastokoulutuksen jälkeen yritykset kehittävät omaa liiketoimintaansa ja sitoutuvat ilmastotyöhön. Jopa yli kolmannes osallistuneista yrityksistä on luvannut asettaa tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet vuoden sisällä koulutuksesta. Myös loput yrityksistä ovat sitoutuneet niiden asettamiseen vuoteen 2026 mennessä. Lidl seuraa ilmastotavoitteiden kehittämistä ja toteutumista yhdessä tavarantoimittajien kanssa myös jatkossa.

Koulutus kesti syyskuusta 2022 tammikuulle 2023 ja siinä oli yhteensä kolme vaihetta:

Kuorma-auto, tehdas ja roskakori.

Omien päästöjen laskeminen

Prosentti, pylväsdiagrammi ja hiilidioksidipäästöt.

Tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden (SBTi) asettaminen

Tuulimylly, akku ja aurinkopaneeli.

Konkreettiset toimet päästöjen vähentämiseksi

Hiilineutraali Lidl vuodesta 2022

Lidl-myymälä.

Lidlissä on tehty määrätietoista ilmastotyötä jo vuosien ajan. Oma ilmastostrategiamme rakentuu konkreettisten tekojen varaan ja olemme asettaneet omat tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Oman toimintamme osalta olemme olleet hiilineutraali maaliskuusta 2022 lähtien.

 

Ilmastotyössä mukana

Yhteistyökumppaneiden logot

Ilmastotyössä mukana