Lidl-myymälän katolla aurinkopaneelit

Science Based Targets

Alle kahden asteen puolesta

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja yhteiskunnan joka tasolla, myös yrityksiltä. Suomessakin olemme vuosien aikana tehneet monia toimenpiteitä ilmaston suojelemiseksi: käytämme vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, nuukailemme energian käytössä, panostamme tehokkaaseen logistiikkaan ja kierrätykseen ja torjumme ruokahävikkiä. Nyt otamme askeleen eteenpäin ja asetamme itsellemme kunnianhimoiset tieteelliset ilmastotavoitteet.

Osana Schwarz-yritysryhmää olemme sitoutuneet Science Based Targets -aloitteeseen. Asetamme tavoitteet sille, miten vältämme, vähennämme tai kompensoimme hiilidioksidipäästöjämme sekä omassa toiminnassamme että koko arvoketjussamme, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa alle kahden asteen tasoon. 

Tieteeseen perustuvat tavoitteet

picture

Tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat kasvihuonekaasujen päästövähennystavoitteita, jotka määritetään tieteeseen pohjautuen. Science Based Targets -aloite on yksi tunnetuimmista itsenäisistä yritysten ilmastotekoja ja päästöjä seuraavista organisaatioista.

Vuonna 2015 perustetun aloitteen taustalla vaikuttavat muun muassa Maailman luonnonvarainstituutti WRI, Maailman luonnonsäätiö WWF, YK:n Global Compact -aloite ja Carbon Disclosure Project CDP.

SBTi-aloitteessa mukana oleminen tarkoittaa, että Lidl sitoutuu vuonna 2015 solmitun Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteeseen hillitä ilmaston lämpeneminen alle kahteen asteeseen.

Päästöjen vähentäminen koskettaa koko arvoketjua yrityksen oman toiminnan lisäksi. 

picture

Ilmastotekojamme

Viisasta energian käyttöä

Suunnittelemalla ja tarkkailemalla kaikissa myymälöissä valaistusta, lämmitystä ja kylmälaitteita voimme kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Käytämme myymälöidemme valaisuun vain energiapihejä led-lamppuja ja pidämme kiinni lämpöä haaskaamattomien kannellisten kylmälaitteiden käytöstä. Pidämme myös henkilökuntamme ajan tasalla tavoista säästää energiaa fiksusti jokaisena työpäivänä. Näin jokainen työntekijä voi säästää sähköä ja vettä – ja siten energiaa.

Rakennamme ympäristöä ajatellen

Myymälöidemme ympäristöystävälliset ratkaisut sunnitteluvaiheessa sekä rakentamisen aikana ovat merkittäviä tekoja ympäristön hyväksi. Energiatehokkuus on arkipäivää myös myymälän avauduttua, sillä kaikki työntekijämme koulutetaan käyttämään energiaa säästeliäästi omassa työssään.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Tavoitteemme on, ettei hävikkiä synny. Mitoitamme tilauksemme tarkasti ja toimitamme myymälöihimme uusia tuotteita vuoden jokaisena päivänä. Teemme tarvittaessa hinnanalennuksia ja parhaat päivänsä nähneet hedelmät ja vihannekset sekä eilisen paistopistetuotteet myymme edullisesti seuraavana aamuna.

Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus

Järvenpään jakelukeskus on Lidlin kolmas ja suurin jakelukeskus Suomessa. Jakelukeskuksessa hyödynnetään omaa aurinkoenergiaa ja lauhdelämpöä. Älykäs energianohjausjärjestelmä optimoi energiankäytön.