Lidl-myymälän katolla aurinkopaneelit

Science Based Targets

1,5 asteen puolesta

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja yhteiskunnan joka tasolla, myös yrityksiltä. Suomessakin olemme vuosien aikana tehneet monia toimenpiteitä ilmaston suojelemiseksi: käytämme vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, nuukailemme energian käytössä, panostamme tehokkaaseen logistiikkaan ja kierrätykseen ja torjumme ruokahävikkiä. Nyt otamme askeleen eteenpäin ja asetamme itsellemme kunnianhimoiset tieteelliset ilmastotavoitteet.

Osana Schwarz-yritysryhmää olemme sitoutuneet Science Based Targets -aloitteeseen. Asetamme tavoitteet sille, miten vältämme, vähennämme tai kompensoimme hiilidioksidipäästöjämme sekä omassa toiminnassamme että koko arvoketjussamme, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa alle kahden asteen tasoon. 

Tieteeseen perustuvat tavoitteet

Sähköautojen latauspiste Lidlin pihalla

Tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat kasvihuonekaasujen päästövähennystavoitteita, jotka määritetään tieteeseen pohjautuen. Science Based Targets -aloite on yksi tunnetuimmista itsenäisistä yritysten ilmastotekoja ja päästöjä seuraavista organisaatioista.

Vuonna 2015 perustetun aloitteen taustalla vaikuttavat muun muassa Maailman luonnonvarainstituutti WRI, Maailman luonnonsäätiö WWF, YK:n Global Compact -aloite ja Carbon Disclosure Project CDP.

SBTi-aloitteessa mukana oleminen tarkoittaa, että Lidl sitoutuu vuonna 2015 solmitun Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteeseen hillitä ilmaston lämpeneminen alle kahteen asteeseen.

Päästöjen vähentäminen koskettaa koko arvoketjua yrityksen oman toiminnan lisäksi. 

Ilmastotekojamme