Sähköauto saa virtaa maksutta kauppareissun aikana

Sähkö- ja hybridiautot lisääntyvät vauhdilla. Lidl tarjoaa asiakkailleen maksuttomia pikalatauspisteitä yhdentoista valtateiden varsilla sijaitsevan myymälän parkkipaikoilla.
Pikalatauslaitteella akku latautuu jo 15–30 minuutissa niin, että auton toimintasäde yltää noin 120–160 kilometriin. Pikalatauslaitteet soveltuvat sekä ladattaville hybrideille että täyssähköautoille ja kaikkiin latausstandardeihin.

  • Kattava latausverkosto. Sähköautot ovat varteenotettava liikkumismuoto vain, kun latauspisteitä on riittävästi. Tarjoamme pikalatauspisteet asiakkaidemme käyttöön valtateiden varsilla ilmaiseksi.
  • Vastuullinen kauppareissu. Sähköautojen latauspisteet ovat meille osa hyvää asiakaspalvelua. Ne ovat myös luonteva jatkumo muulle vastuullisuustyöllemme kuten energiatehokkuudelle ja raaka-aineiden sertifioinnille.
  • Kohti hiilineutraaliutta. Tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoden 2025 loppuun mennessä ja haluamme auttaa myös asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään. Käytämme latauspisteillä ainoastaan uusiutuvasta energiasta tuotettua sähköä.

Faktat

Pikalatauspiste lataa nopeasti

Pikalatauksessa auton akun varauskapasiteetista saadaan noin puolessa tunnissa täyteen noin 80 %. Se vastaa 120–160 kilometrin toimintasädettä.

Lataaminen on ilmaista

Sähköauton lataaminen on Lidlin asiakkaille ilmaista.

Sähköautokanta kasvaa

Vuoden 2018 aikana ladattavien hybridiautojen määrä kasvoi Suomessa 146 % ja täyssähköautojen 64 %. Vuoden lopussa rekisterissä oli kaikkiaan 14 000 hybridi- tai täyssähköautoa.

Täältä löydät sähköauton latauspisteen:

Espoo-Hannus
Espoo-Karakallio
Espoo-Kauklahti
Espoo-Mikkelä
Espoo-Niittykumpu
Heinola
Helsinki-Ala-Tikkurila
Helsinki-Alppikylä
Helsinki-Jätkäsaari
Helsinki-Konala
Helsinki-Pakila
Helsinki-Tukkutori
Hämeenlinna-Tiiriö
Jyväskylä-Palokka
Kotka-Sutela
Kouvola-Tornionmäki
Kuopio-Haapaniemi
Lempäälä-Marjamäki
Mikkeli-Urpola
Pietarsaari (6 22 kW:n latauspistettä)
Sipoo-Söderkulla
Tampere-Janka

Tampere-Lakalaiva
Tampere-Lielahti
Turku-Skanssi
Turku-Vähäheikkilä
Vantaa-Kaivoksela
Vantaa-Tammisto
Vantaa-Vapaala (4 pikalatauspistettä, 2 22 kW:n latauspistettä)

Latauspisteet ovat käytössä myymälöiden aukioloaikoina ja autoa voi ladata enimmillään tunnin ajan. Lataamista varten on varattu parkkipaikalta kaksi ruutua.