Lidl ja Luonnonsuojeluliitto roskattoman ympäristön puolesta

Roskat kuuluvat roskikseen ja muovi kierrätykseen, eikö vain? Silti roskaa löytyy kaduilta ja luonnosta jatkuvasti.

World Cleanup Dayta eli maailman siivouspäivää vietetään lauantaina 18.9. Silloin yhdistämme voimamme Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa ja jalkautamme Muovintorjuntajoukot siivoustalkoisiin ympäri Suomen.

Järjestämme talkoita 22 eri paikkakunnalla, minkä lisäksi Muovintorjuntajoukkoihin voi osallistua missä (ja milloin) tahansa. Liity sinäkin mukaan!

Liity mukaan muovintorjuntajoukkoihin

Keltahanskainen henkilö poimii muovimukin maasta.

Vaihtoehto A: Osallistu paikalliseen talkootapahtumaan

Järjestämme paikallistapahtumia yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa 22 eri paikkakunnalla eri puolella Suomea. Alta löytyy lista kaikista talkookaupungeista ja siellä talkoita järjestävistä Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksistä.

Akaa – Akaan ympäristöyhdistys
Espoo – Espoon ympäristöyhdistys
Hamina – Suomen luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistys
Helsinki – Helsingin luonnonsuojeluyhdistys
Hämeenkyrö – Kyrön Luonto
Ivalo – Inarin Luonnonystävät
Kaarina – Kaarinan luonnonsuojeluyhdistys
Kerava – Keravan ympäristönsuojeluyhdistys
Kotka – Meri-Kymen Luonto
Kouvola – Pohjois-Kymen Luonto
Laitila – Laitilan seudun ympäristöyhdistys
Lempäälä – Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys
Masku – Suomen luonnonsuojeluliitto Hirvijokilaakso
Mäntsälä – Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys
Mänttä-Vilppula – Suomen luonnonsuojeluliiton Mäntän seudun yhdistys
Nokia – Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys
Nurmes – Ylä-Karjalan luonnonystävät
Raisio – Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistys
Rovaniemi – Suomen luonnonsuojeluliitto Rovaniemi
Savonlinna – Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys
Turku – Turun luonnonsuojeluyhdistys
Virrat – Virtain-Ruoveden luonnonsuojeluyhdistys

Tarkempaa tietoa kokoontumispaikoista, ilmoittautumisesta ja muista käytännön asioista löytyy yhdistysten verkkosivuilta tai heidän Facebook-sivuiltaan. Osaan tapahtumista vaaditaan ilmoittautuminen ennakkoon.

Piirroshahmo kilven ja roskapihtien kanssa.

Vaihtoehto B: Osallistu omatoimisesti

Muovintorjuntajoukkoihin voi osallistua missä tahansa. Jos lähelläsi ei ole paikallistapahtumaa, tässä muutama ehdotus, miten voit osallistua:

1. Kokoa omat muovintorjuntajoukot
Innosta mukaan muutama ystävä tai perheenjäsen yhteisen ulkoiluhetken äärelle, tärkeän asian puolesta. Voit itse päättää paikan ja tempauksen pituuden. Yhteisen reippailun voi päättää vaikka eväshetkeen näköalapaikalle tai grillikatokselle.

2. Itsenäinen roskalenkki
Laita jalkaan hyvät kävelykengät, ota käteen kassi ja suuntaa ulos raittiiseen syysilmaan. Lenkin yhteydessä pussillinen roskaa täyttyy kuin itsestään ja luontoäitikin on tyytyväinen.

3. Koiranomistajan iltalenkkihaaste
Haasta toinen koiranulkoiluttaja mukaan keräämään roskat iltalenkin varrelta. Lähettäkää toisillenne kuvat keräämistänne roskista ja verratkaa, kummalla on suurempi saalis.

Kerro meille, miten osallistuit

Kuinka paljon roskaa sait kerättyä, millaisen kohteen valitsit, keräsitkö yhteen omat Muovintorjuntajoukot? Kerro meille!

Lähetä meille kuva päivän tunnelmasta, joukoistasi tai vaikkapa saaliistasi osoitteeseen kilpailut@lidl.fi ja kerro meille millä paikkakunnalla osallistuit, niin voit voittaa 100 euron arvoisen Lidl-lahjakortin. Palkintona on kolme lahjakorttia ja osallistumisaika on 17.–19.9.2021. Osallistumalla kilpailuun annat Lidlille oikeuden julkaista kuvan tapahtumaan liittyvässä markkinoinnissa ja viestinnässä.

 

Tapahtuma somessa

Tapahtumapäivänä lauantaina 18.9. voit seurata Muovintorjuntajoukkoja somekanavissamme tunnisteella #muovintorjuntajoukot. Jos jaat tunnelmia omista muovinsiivoustalkoistasi ja käytä myös tunnisteita @lidlsuomi ja #muovintorjuntajoukot, Instagramissa jaettuja julkaisuja voimme nostaa tarinoissamme.