Muovihiukkasia

Ei mikromuovia

Mikromuovin ansiosta kosmetiikka- ja hygieniatuotteilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia – esimerkiksi rasvasta saadaan helpommin imeytyvää ja aurinkorasvasta vedenpitävämpää. Kuitenkin jo ihan pienet kosmetiikkatuotteista irtoavat muovihiukkaset ovat ympäristön kannalta haitallisia. Siksi vähennämme mikromuovia omien merkkiemme kosmetiikkatuotteista.

Tavoitteet

Vähennämme mikromuovin minimiin omien merkkiemme kosmetiikkatuotteissa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Useat tuotteemme ovat jo nyt täysin mikromuovittomia. Näiden tuotteiden osuutta aiomme lisätä.

Testaamme ja arvioimme vaihtoehtoisia aineita yhteistyössä tavarantoimittajiemme kanssa.

Teemme jatkuvasti tutkimusta siitä, kuinka voimme korvata nestemäisiä mikromuoveja. Haluamme olla varmoja käyttämiemme aineiden tuoteturvallisuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja tehokkuudesta.

Mikromuovilinjauksemme

Omien merkkiemme kosmetiikkatuotteissa polyeteeniin (PE), polypropeeniin (PP), polyeteenitereftalaattiin (PET), polyviinikloridiin (PVC), polyamidiin (PA), polystyreeniin (PS) ja polyuretaaniin (PUR) pohjautuville kiinteille mikromuoveille on suurimmalle osalle löydetty jo korvaaja. Kun vähennämme mikromuovia, otamme huomioon myös polyesterin (PES) ja polyimidin (PI).

Haluamme kuitenkin olla askeleen edellä. Teemme tiiviistä yhteistyötä valmistajiemme kanssa sen eteen, että löytäisimme korvaavan aineen niin kutsutuille muille synteettisille polymeereille. Näihin lukeutuvat esimerkiksi meikkivoiteissa käytettävät koostumusta parantavat aineet polymetyyliakrylaatti (PMMA) ja polytetrafluorieteeni (PTFE) sekä styreeni-/akrylaattikopolymeeri, jota käytetään samennusaineena.

REsetPlastic -logo

Mikromuovin vähentäminen on osa Reset Plastic -muovistrategiaamme

Schwarz-ryhmän kansainvälisessä muovistrategiassa muovin käyttöön vaikutetaan kokonaisvaltaisella REset Plastic -ohjelmalla muovin vähentämisen, pakkaussuunnittelun, muovin kierrätyksen, muovin luonnosta poistamisen sekä muovin tutkimuksen ja kehityksen kautta.