
Kaupassa torjumme hävikkiä ensisijaisesti mitoittamalla tilauksemme oikein ja huolehtimalla tuotteiden nopeasta kierrosta. Toimitamme myymälöihimme uutta tavaraa päivittäin. Mitä tuoreempina saamme elintarvikkeet myyntiin, sitä vähemmän hävikkiä syntyy sekä myymälässä että asiakkaan kotona.
Hävikkiä on kuitenkin hankala kokonaan poistaa. Siksi teemme yhteistyötä ruoka-apujärjestöjen ja muiden myymättä jääneitä tuotteita vastaanottavien tahojen kanssa, jotta saamme ruuan hyötykäyttöön.
Koulutamme työntekijöitämme torjumaan hävikkiä mm. huolellisella tilaussuunnittelulla, lämpötilasäädeltyjen tuotteiden oikealla käsittelyllä, huomioimalla tuotteiden päiväykset ja hedelmien ja vihannesten jatkuvalla tuoreusseurannalla.
Lahjoitamme vanhenemassa olevia elintarvikkeita myymälöistä ja jakelukeskuksista ruoka-apua jakaville järjestöille ja eläinrehuksi. Varmistamme aina lahjoitusten turvallisuuden yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.
Se hävikki, jota emme pysty torjumaan tai lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen hyödynnetään biokaasun tai energian tuotannossa.
Noin kolmannes suomalaisen ilmastovaikutuksista tulee ruuasta. Siksi on tärkeää, että ruokaa ei mene hukkaan.