Lidl-myymälän kylmäaltaat ja kylmähyllyt

Edelläkävijä energiatehokkuudessa

Tehokkaalla energiankäytöllä säästämme ympäristöä

Suunnittelemalla ja tarkkailemalla kaikissa myymälöissä valaistusta, lämmitystä ja kylmälaitteita voimme kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Käytämme myymälöidemme valaisuun vain energiapihejä led-lamppuja ja pidämme kiinni lämpöä haaskaamattomien kannellisten kylmälaitteiden käytöstä. Pidämme myös henkilökuntamme ajan tasalla tavoista säästää energiaa fiksusti jokaisena työpäivänä. Näin jokainen työntekijä voi säästää sähköä ja vettä – ja siten energiaa.

Tavoitteet

  • 20 prosentin energiasäästöt. Tarkkailemme ja mittaamme energiankulutustamme. 2025 mennessä pihistämme vuotuisesta energiankäytöstämme 20 prosenttia, mm. valaistukseen, laitteisiin ja aurinkoenergiaan panostamalla.
  • Lisää aurinkovoimaa. Useat myymälämme tuottavat jo osan sähköstään myymälän katolla olevilla aurinkopaneeleilla. Satsaamme aurinkovoimaan ja lisäämme aurinkoenergian tuotantoa lähivuosina.
  • ISO 50001. Maailmanlaajuinen energiatehokkuuden sertifikaatti kertoo, että säästämme energiaa joka päivä. Asetamme lisää kunnianhimoisia energiansäästötavoitteita jotta sertifikaatti säilyy meillä myös tulevaisuudessa.

Faktat

Jakelukeskus tulevaisuudesta

Uusin jakelukeskuksemme Järvenpäässä on energiatehokkuuden mallisuoritus. Älykäs tekniikka pitää energiankäytön kurissa.

Kaikki lidliläiset koulutettu

Kaikki työntekijämme koulutetaan toimimaan energiafiksusti omassa työssään.

Koleat kylmälaitteet

Kymälaitteissamme on aina ollut kannet, jottei kylmä ilma ja energia karkaa taivaan tuuliin. Myymäläremonttien yhteydessä vaihdamme kylmälaitteitamme energiatehokkaammiksi.

Led-valaistus

Käytämme myymälöissämme vain led-lamppuja. Ne pitävät energiankulutuksen minimissä.