Aurinkopaneelit Lidlin myymälän katolla

Voimaa auringosta

Omaa aurinkosähköä

Oma aurinkovoiman tuotanto on yksi monista keinoistamme kohti hiilineutraaliutta. Yleensä myymälämme katolla sijaitsevassa aurinkovoimalassa on 250–300 aurinkopaneelia. Tämä määrä tuottaa noin 85 MWh sähköä vuodessa.  Järvenpään jakelukeskuksessamme paneeleita on peräti 1600 ja Laukaassa 1500.

Tavoitteet

  • Ympäristötekoja aurinkovoimalla. Aurinkovoimalla voi kattaa lähes 20 prosenttia myymälän vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.
  • Vähemmän päästöjä. Esimerkiksi Turun Länsikeskuksen Lidlin aurinkopaneeleiden avulla olemme säästäneet vuosittain 57 tonnia hiilidioksidipäästöjä, mikä vastaa sitä, että autolla ajetaan yhdeksän kertaa maapallon ympäri - joka vuosi.
  • Lisää aurinkovoimaa. Suunnittelemme kymmenien uusien voimaloiden rakentamista lähivuosina eri puolille Suomea. Lähtökohtaisesti asennamme aurinkopaneelit jokaisen uuden myymälämme katolle, kun myymälä on omassa kiinteistössämme. Lisäämme aurinkopaneeleita myös vanhojen myymälöiden katoille.

Faktat

Ensimmäiset aurinkopaneelit

Otimme Suomessa ensimmäisen aurinkovoimalamme käyttöön Turun Länsikeskuksen myymälässä vuonna 2016.

Tehot irti kesästä

Aurinkovoimalat ovat tehokkaimmillaan huhtikuusta elokuuhun, jolloin myymälän aurinkopaneelit tuottavat sähköä lähes 30 prosenttia kevään ja kesän kulutuksesta.

Kymmeniä uusia voimaloita

Aurinkovoimala on jo kymmenien myymälöidemme katoilla ja rakennamme kymmeniä lisää lähivuosina. Suurimmat voimalat sijaitsevat jakelukeskustemme katoilla ja seinillä.

250-300 aurinkopaneelia per myymälä

Myymälöidemme aurinkovoimaloissa on kussakin 250–300 aurinkopaneelia. Tämä määrä tuottaa noin 85 MWh sähköä vuodessa.