Aurinkopaneelit Lidlin myymälän katolla

Voimaa auringosta

Omaa aurinkosähköä

Parannamme myymälöidemme ympäristöystävällisyyttä rakentamalla niihin aurinkovoimaloita ja tuottamalla omaa aurinkosähköä.  Pitkistä pohjoisen kesäpäivistä on hyötyä: aurinkovoimalamme kuudessa myymälässä tuottavat huhtikuusta elokuuhun sähköä jopa 330 megawattituntia. Se on noin 25 prosenttia näiden myymälöiden kevään ja kesän kulutuksesta.

Tavoitteet

  • Ympäristötekoja aurinkovoimalla. Aurinkovoimalla voi kattaa yli 10 prosenttia myymälän vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.
  • Vähemmän päästöjä. Esimerkiksi Turun Länsikeskuksen Lidlin aurinkopaneeleiden avulla olemme säästäneet kahden vuoden aikana 114 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä, mikä vastaa sitä, että autolla ajetaan noin 20 kertaa maapallon ympäri.
  • Lisää aurinkovoimaa. Suunnittelemme kymmenien uusien voimaloiden rakentamista lähivuosina eri puolille Suomea.

Faktat

lrb.locate

1600 aurinkopaneelia Järvenpäässä

Jakelukeskuksen katolla on noin 1600 aurinkopaneelia. Ne tuottavat sähköä 450 MWh vuodessa eli 180 kerrostaloasukkaan vuosittaisen sähkönkulutuksen verran.

lrb.map-marker-blue

Ensimmäiset aurinkopaneelit Turkuun

Otimme Suomessa ensimmäisen aurinkovoimalan käyttöön Turun Länsikeskuksen myymälässä. Nyt oma aurinkovoimala löytyy jo yhdeksästä myymälästä.

lrb.plus

Tehot irti kesästä

Aurinkovoimalat ovat tehokkaimmillaan huhtikuusta elokuuhun, jolloin myymälän aurinkopaneelit tuottavat sähköä noin 25 prosenttia kevään ja kesän kulutuksesta.

lrb.house

250-300 aurinkopaneelia per myymälä

Myymälöidemme aurinkovoimaloissa on usein 250 –300 aurinkopaneelia. Tämä määrä tuottaa noin 75 MWh sähköä vuodessa.