Tekoja ympäristön hyväksi

Jotta ruuantuotanto voidaan turvata myös tulevaisuudessa, on meidän hillittävä ilmastonmuutosta ja käytettävä luonnonvaroja kestävästi. 

Nuukailemalla energiankäytössä, kierrättämällä tehokkaasti ja torjumalla ruokahävikkiä olemme mukana ilmastotalkoissa. Työskentelemme päivittäin kehittääksemme toimipisteitämme, prosessejamme ja teknologiaamme ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämmiksi.

 

Hiilineutraali Lidl Suomi 2025

Lidl-myymälän julkisivu ja sisäänkäynti Lempäälässä

Tavoitteemme on olla oman toimintamme osalta hiilineutraali jo vuoden 2025 loppuun mennessä. Pienennämme ja tarvittaessa kompensoimme päästöjä, jotka syntyvät sähkön, lämmön ja kylmäaineiden käytöstä, logistiikasta, käyttämästämme paperista sekä toiminnassamme syntyvistä jakeista ja jätteistä.

Päästöt alas energiaratkaisuilla

  • Siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kaikessa toiminnassamme vuoden 2019 alussa. Näin pienennämme toimintamme hiilijalanjälkeä huomattavasti.
  • Tavoitteemme: Tuplaamme itse tuottamamme uusiutuvan energian määrän vuoden 2020 loppuun mennessä.
  • Tavoitteemme: Säästämme energiaa 20 prosenttia vuosina 2016–2025.
  • Seuraamme energiankulutustamme jatkuvasti ja olemme kouluttaneet koko henkilökuntamme energiapihistelyyn omassa työssään.

Tekojamme

Case Järvenpään jakelukeskus

Järvenpään jakelukeskus

Otimme kolmannen jakelukeskuksemme Suomessa käyttöön helmikuussa 2019. Järvenpään jakelukeskuksessa on pilotoitu energiaratkaisuja, jotka ovat poikkeuksellisia Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittakaavassa.

Hiilineutraali jakelukeskus

  • Älykäs ohjausjärjestelmä, joka optimoi rakennuksen energiankäyttöä joka hetki.
  • 1600 paneelin aurinkovoimala, joka kesäaikaan kattaa suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämiseen tarvittavasta energiasta. Viilennyksestä syntyvän lauhdelämpö syötetään valtakunnalliseen lämpöverkkoon, eikä mitään mene hukkaan.
  • Pohjoismaiden suurin, teollisuusmittakaavan sähköakku, joka osaltaan mahdollistaa huippuluokan energiatehokkuuden.
  • Jakelukeskus toimii täysin uusiutuvalla energialla.