Metsässä sammalta, varpuja ja sieniä sekä Lidl-ostoskassi

Ympäristö ja ilmasto huomioiden

Tekoja ympäristön hyväksi

Jotta ruuantuotanto voidaan turvata myös tulevaisuudessa, on meidän hillittävä ilmastonmuutosta, suojeltava luonnon monimuotoisuutta ja käytettävä luonnonvaroja kestävästi. 

Nuukailemalla energiankäytössä, pitämällä huolta biodiversiteetistä, kierrättämällä tehokkaasti ja torjumalla ruokahävikkiä olemme mukana ilmastotalkoissa. Työskentelemme päivittäin kehittääksemme toimipisteitämme, prosessejamme ja teknologiaamme ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämmiksi.

 

Hiilineutraali vuodesta 2022

Lidl-myymälän julkisivu ja sisäänkäynti Lempäälässä.

Lidlissä on jo usean vuoden ajan tehty määrätietoista ilmastotyötä. Meillä on kansainvälinen ilmastostrategia, joka rakentuu konkreettisten tekojen varaan ja perustuu Science Based Targets -aloitteen metodeihin. Pienennämme ja kompensoimme päästöjä, jotka syntyvät sähkön, lämmön ja kylmäaineiden käytöstä ja olemmekin olleet oman toimintamme osalta hiilineutraali maaliskuusta 2022 lähtien.

Päästöt alas energiaratkaisuilla

  • Käytämme pelkästään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Siirryimme uusiutuviin vuonna 2019.
  • Panostamme omaan energiantuotantoon. Aurinkovoimaa tuotetaan jo yli 30 myymälässä ja kolmessa jakelukeskuksessa.
  • Tavoitteemme: Säästämme energiaa 20 prosenttia vuosina 2016–2025.
  • Seuraamme energiankulutustamme jatkuvasti ja olemme kouluttaneet koko henkilökuntamme energiapihistelyyn omassa työssään.

Tekojamme

Case Järvenpään jakelukeskus

Järvenpään jakelukeskus

Otimme kolmannen jakelukeskuksemme Suomessa käyttöön helmikuussa 2019. Järvenpään jakelukeskuksessa on pilotoitu energiaratkaisuja, jotka ovat poikkeuksellisia Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittakaavassa.

Hiilineutraali jakelukeskus

  • Älykäs ohjausjärjestelmä, joka optimoi rakennuksen energiankäyttöä joka hetki.
  • 1600 paneelin aurinkovoimala, joka kesäaikaan kattaa suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämiseen tarvittavasta energiasta. Viilennyksestä syntyvän lauhdelämpö syötetään valtakunnalliseen lämpöverkkoon, eikä mitään mene hukkaan.
  • Pohjoismaiden suurin, teollisuusmittakaavan sähköakku, joka osaltaan mahdollistaa huippuluokan energiatehokkuuden.
  • Jakelukeskus toimii täysin uusiutuvalla energialla.