Leipää alennuksessa

Torjumme hävikkiä joka päivä

Ruoka ei kuulu roskiin

Kaupassa torjumme hävikkiä ensisijaisesti mitoittamalla tilauksemme oikein ja huolehtimalla tuotteiden nopeasta kierrosta. Toimitamme myymälöihimme uutta tavaraa päivittäin. Mitä tuoreempina saamme elintarvikkeet myyntiin, sitä vähemmän hävikkiä syntyy sekä myymälässä että asiakkaan kotona.

Hävikkiä on kuitenkin hankala kokonaan poistaa. Siksi teemme yhteistyötä ruoka-apujärjestöjen ja muiden myymättä jääneitä tuotteita vastaanottavien tahojen kanssa, jotta saamme ruuan hyötykäyttöön.

Tavoitteet

  • Nopea kierto tarkoittaa sitä, että tuotteet eivät seiso tarpeettomasti varastossa tai myymälän hyllyssä. Toimitamme myymälöihin tuoretta tavaraa ja täydennyksiä joka päivä. Nopea kierto takaa, että tuotteiden kysyntä ja tilausmäärät kohtaavat.
  • Ruokahävikkiä alle 1,5 %. Meillä ruokahävikkiä syntyy alle 15 grammaa yhtä kilogrammaa kohden, mikä on huomattavasti vähemmän kuin kaupan alalla keskimäärin. Kaupan alan yhteinen tavoite on laskea keskimääräisen ruokahävikin määrä alle 1,75 prosenttiin vuoden 2021 loppuun mennessä. 
  • Ekotekoja alennuksilla. Viimeisen myyntipäivän lähestyessä tuote saa kylkeensä -30% -tarran. Tarroitamme tuotteet hyvissä ajoin siten, että myös alennustuotteen ostajalle jää aikaa käyttää ostamansa tuote. 

Faktat

lrb.friendly

Ammattitaitoinen henkilökunta

Koulutamme työntekijöitämme torjumaan hävikkiä mm. huolellisella tilaussuunnittelulla, lämpötilasäädeltyjen tuotteiden oikealla käsittelyllä, huomioimalla tuotteiden päiväykset ja hedelmien ja vihannesten jatkuvalla tuoreusseurannalla.

lrb.assortment

Tuotteita hyväntekeväisyyteen yli 250 taholle

Lahjoitamme vanhenemassa olevia elintarvikkeita myymälöistä ja jakelukeskuksista ruoka-apua jakaville järjestöille ja eläinrehuksi. Varmistamme aina lahjoitusten turvallisuuden yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

lrb.watchlist

Ei ruokaa kaatopaikalle

Se hävikki, jota emme pysty torjumaan tai lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen hyödynnetään biokaasun tai energian tuotannossa.

lrb.ecology

Hävikin torjunta on ilmastoteko

Noin kolmannes suomalaisen ilmastovaikutuksista tulee ruuasta. Siksi on tärkeää, että ruokaa ei mene hukkaan.