Metsä ja sienet

Ympäristö huomioiden

Tekoja ympäristön hyväksi

Työskentelemme päivittäin kehittääksemme toimipisteitämme, prosessejamme ja teknologiaamme kestävämmäksi. Tavoitteemme laatua ja tehokkuutta kohtaan voidaan saavuttaa pysyvästi vain olemalla harmoniassa puhtaan ympäristön kanssa. Siksi pyrimme suojelemaan ekosysteemejä ja harjoitamme operatiivista ympäristöjohtamista sekä meillä on ympäristöstandardit tuotantoketjussamme.

Tekemällä toimintatavoistamme kestäviä ja tehokkaita yhteiselo meidän ja luonnon välillä on sopuisampaa. Kehittämällä tapojamme esimerkiksi energiankäytön, kuljetusten, kierrätyksen ja ruokahävikin pienentämisen suhteen voimme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Pienistä ympäristöteoista kasvaa muutos kohti parempaa.

 

Case Ero muovista

picture

Lidl Suomi on asettanut ensimmäisenä suomalaisena kauppaketjuna tavoitteen muovin vähentämiselle valikoimassaan. Vuoden 2025 loppuun mennessä tavoitteemme on vähentää viidennes muovista omien merkkiemme tuotteissa ja pakkauksissa.

Keinot ovat monet ja tulokset syntyvät pienistä puroista

  • Teemme jatkuvasti työtä muovin vähentämiseksi pakkausmateriaaleissa. Käytännössä muovia voidaan vähentää ohentamalla tai pienentämällä pakkauksia ja etsimällä korvaavia materiaaleja.
  • Tavoitteenamme on, että kaikki omien merkkiemme muovipakkaukset ovat vuoteen 2025 mennessä 100-prosenttisesti kierrätettäviä.
  • Olemme mukana muovikassien ja -pussien kulutuksen vähentämiseen tähtäävässä Kaupan liiton ja ympäristöministeriön yhteisessä muovikassisopimuksessa. Kauppareissulla ekologisin vaihtoehto on pitää omat ostoskassit mukana.
Lue lisää

Case Järvepään jakelukeskus

picture

Lidl otti käyttöön kolmannen jakelukeskuksen helmikuussa 2019. Uudessa Järvenpään jakelukeskuksessa on pilotoitu energiaratkaisuja, jotka ovat poikkeuksellisia Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittakaavassa.

Hiilineutraali jakelukeskus

  • Älykäs ohjausjärjestelmä, joka optimoi rakennuksen energiankäyttöä joka hetki.
  • 1600 paneelin aurinkovoimala, joka kesäaikaan kattaa suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämiseen tarvittavasta energiasta. Viilennyksestä syntyvän lauhdelämpö syötetään valtakunnalliseen lämpöverkkoon, eikä mitään mene hukkaan.
  • Pohjoismaiden suurin, teollisuusmittakaavan sähköakku, joka osaltaan mahdollistaa huippuluokan energiatehokkuuden.
  • Jakelukeskus toimii täysin uusiutuvalla energialla.

 

Lue lisää

Tekojamme

FSC-sertifioituja ja kierrätettyjä puukuituja

Vaikutamme osaltamme metsien hyvinvoinnin turvaamiseen ja vastuullisen metsätalouden edistämiseen. Määrittelemämme vastuullisuuskriteerit puukuitupohjaisille tuotteille ja pakkausten alkuperälle koskevat kaikkia omien merkkiemme kuitupohjaisia tuotteita ja pakkausmateriaaleja.

Viisasta energian käyttöä

Suunnittelemalla ja tarkkailemalla kaikissa myymälöissä valaistusta, lämmitystä ja kylmälaitteita voimme kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Käytämme myymälöidemme valaisuun vain energiapihejä led-lamppuja ja pidämme kiinni lämpöä haaskaamattomien kannellisten kylmälaitteiden käytöstä. Pidämme myös henkilökuntamme ajan tasalla tavoista säästää energiaa fiksusti jokaisena työpäivänä. Näin jokainen työntekijä voi säästää sähköä ja vettä – ja siten energiaa.

Roskasta raaka-aineeksi

Meille jätteet voivat olla myös raaka-aineita. Myymälöissämme syntyvä jäte, josta suurin osa on pakkausmateriaaleja, lajitellaan ja hyödynnetään joko kierrättämällä tai energiatuotannossa. Kun kierrätysprosessi on suunniteltu alusta loppuun, kaikki käyttökelpoinen materiaali saadaan hyödynnettyä uudelleen.

Auringosta voimaa

Parannamme myymälöidemme ympäristöystävällisyyttä rakentamalla niihin aurinkovoimaloita ja tuottamalla omaa aurinkosähköä. Pitkistä pohjoisen kesäpäivistä on hyötyä: aurinkovoimalamme kuudessa myymälässä tuottavat huhtikuusta elokuuhun sähköä jopa 330 megawattituntia. Se on noin 25 prosenttia näiden myymälöiden kevään ja kesän kulutuksesta.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Ruoka ei kuulu roskiin. Kaupassa torjumme hävikkiä ensisijaisesti mitoittamalla tilauksemme oikein ja huolehtimalla tuotteiden nopeasta kierrosta. Toimitamme myymälöihimme uutta tavaraa päivittäin. Mitä tuoreempina saamme elintarvikkeet myyntiin, sitä vähemmän hävikkiä syntyy sekä myymälässä että asiakkaan kotona.