Metsässä sammalta, varpuja ja sieniä sekä Lidl-ostoskassi

Ympäristö ja ilmasto huomioiden

Tekoja ympäristön hyväksi

Jotta ruuantuotanto voidaan turvata myös tulevaisuudessa, on meidän hillittävä ilmastonmuutosta ja käytettävä luonnonvaroja kestävästi. 

Nuukailemalla energiankäytössä, kierrättämällä tehokkaasti ja torjumalla ruokahävikkiä olemme mukana ilmastotalkoissa. Työskentelemme päivittäin kehittääksemme toimipisteitämme, prosessejamme ja teknologiaamme ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämmiksi.

 

Hiilineutraali Lidl Suomi 2025

picture

Tavoitteemme on olla oman toimintamme osalta hiilineutraali jo vuoden 2025 loppuun mennessä. Pienennämme ja tarvittaessa kompensoimme päästöjä, jotka syntyvät sähkön, lämmön ja kylmäaineiden käytöstä, logistiikasta, käyttämästämme paperista sekä toiminnassamme syntyvistä jakeista ja jätteistä.

Päästöt alas energiaratkaisuilla

 • Siirryimme käyttämään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kaikessa toiminnassamme vuoden 2019 alussa. Näin pienennämme toimintamme hiilijalanjälkeä huomattavasti.
 • Tavoitteemme: Tuplaamme itse tuottamamme uusiutuvan energian määrän vuoden 2020 loppuun mennessä.
 • Tavoitteemme: Säästämme energiaa 20 prosenttia vuosina 2016–2025.
 • Seuraamme energiankulutustamme jatkuvasti ja olemme kouluttaneet koko henkilökuntamme energiapihistelyyn omassa työssään.

Case Ero muovista

picture

Lidl Suomi on asettanut ensimmäisenä suomalaisena kauppaketjuna tavoitteen muovin vähentämiselle valikoimassaan. Vuoden 2025 loppuun mennessä tavoitteemme on vähentää viidennes muovista omien merkkiemme tuotteissa ja pakkauksissa.

Keinot ovat monet ja tulokset syntyvät pienistä puroista

 • Teemme jatkuvasti työtä muovin vähentämiseksi pakkausmateriaaleissa. Käytännössä muovia voidaan vähentää ohentamalla tai pienentämällä pakkauksia ja etsimällä korvaavia materiaaleja.
 • Tavoitteenamme on, että kaikki omien merkkiemme muovipakkaukset ovat vuoteen 2025 mennessä 100-prosenttisesti kierrätettäviä.
 • Olemme mukana muovikassien ja -pussien kulutuksen vähentämiseen tähtäävässä Kaupan liiton ja ympäristöministeriön yhteisessä muovikassisopimuksessa. Kauppareissulla ekologisin vaihtoehto on pitää omat ostoskassit mukana.
Lue lisää

Case Järvenpään jakelukeskus

picture

Otimme kolmannen jakelukeskuksemme Suomessa käyttöön helmikuussa 2019. Järvenpään jakelukeskuksessa on pilotoitu energiaratkaisuja, jotka ovat poikkeuksellisia Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittakaavassa.

Hiilineutraali jakelukeskus

 • Älykäs ohjausjärjestelmä, joka optimoi rakennuksen energiankäyttöä joka hetki.
 • 1600 paneelin aurinkovoimala, joka kesäaikaan kattaa suuren osan esimerkiksi kylmätilojen viilentämiseen tarvittavasta energiasta. Viilennyksestä syntyvän lauhdelämpö syötetään valtakunnalliseen lämpöverkkoon, eikä mitään mene hukkaan.
 • Pohjoismaiden suurin, teollisuusmittakaavan sähköakku, joka osaltaan mahdollistaa huippuluokan energiatehokkuuden.
 • Jakelukeskus toimii täysin uusiutuvalla energialla.

 

Lue lisää

Tekojamme

Kohti tekstiilien kiertotaloutta

Lidl lanseerasi vuonna 2019 pilottiprojektina valikoiman tekstiilejä, jotka on sertifioitu Cradle to Cradle (C2C) -sertifikaatilla. Sertifiointi pyrkii edistämään kiertotalouden kehittymistä sekä ympäristöystävällistä tuotantoresurssien käyttöä.

Rakennamme ympäristöä ajatellen

Myymälöidemme ympäristöystävälliset ratkaisut sunnitteluvaiheessa sekä rakentamisen aikana ovat merkittäviä tekoja ympäristön hyväksi. Energiatehokkuus on arkipäivää myös myymälän avauduttua, sillä kaikki työntekijämme koulutetaan käyttämään energiaa säästeliäästi omassa työssään.

FSC-sertifioituja ja kierrätettyjä puukuituja

Vaikutamme osaltamme metsien hyvinvoinnin turvaamiseen ja vastuullisen metsätalouden edistämiseen. Määrittelemämme vastuullisuuskriteerit puukuitupohjaisille tuotteille ja pakkausten alkuperälle koskevat kaikkia omien merkkiemme kuitupohjaisia tuotteita ja pakkausmateriaaleja.

Viisasta energian käyttöä

Suunnittelemalla ja tarkkailemalla kaikissa myymälöissä valaistusta, lämmitystä ja kylmälaitteita voimme kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Käytämme myymälöidemme valaisuun vain energiapihejä led-lamppuja ja pidämme kiinni lämpöä haaskaamattomien kannellisten kylmälaitteiden käytöstä. Pidämme myös henkilökuntamme ajan tasalla tavoista säästää energiaa fiksusti jokaisena työpäivänä. Näin jokainen työntekijä voi säästää sähköä ja vettä – ja siten energiaa.

Roskasta raaka-aineeksi

Meille jätteet voivat olla myös raaka-aineita. Myymälöissämme syntyvä jäte, josta suurin osa on pakkausmateriaaleja, lajitellaan ja hyödynnetään joko kierrättämällä tai energiatuotannossa. Kun kierrätysprosessi on suunniteltu alusta loppuun, kaikki käyttökelpoinen materiaali saadaan hyödynnettyä uudelleen.

Auringosta voimaa

Parannamme myymälöidemme ympäristöystävällisyyttä rakentamalla niihin aurinkovoimaloita ja tuottamalla omaa aurinkosähköä. Pitkistä pohjoisen kesäpäivistä on hyötyä: aurinkovoimalamme kuudessa myymälässä tuottavat huhtikuusta elokuuhun sähköä jopa 330 megawattituntia. Se on noin 25 prosenttia näiden myymälöiden kevään ja kesän kulutuksesta.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Ruoka ei kuulu roskiin. Kaupassa torjumme hävikkiä ensisijaisesti mitoittamalla tilauksemme oikein ja huolehtimalla tuotteiden nopeasta kierrosta. Toimitamme myymälöihimme uutta tavaraa päivittäin. Mitä tuoreempina saamme elintarvikkeet myyntiin, sitä vähemmän hävikkiä syntyy sekä myymälässä että asiakkaan kotona.