Tukea lasten ja nuorten koulunkäyntiin ja harrastamiseen Suomessa

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Jopa 160 000 lasta ja nuorta on köyhyyden tai syrjäytymisen vaarassa Suomessa. Vuonna 2017 ohjelmalla tuettiin 1559 lapsen koulunkäyntiä tai harrastamista.
Lidlissä Eväitä elämälle -ohjelmaa voi tukea osallistumalla pulloautomaatilla palautusarpajaisiin. Vuoden 2018 aikana olemme Palautusarpajaisten kautta yhdessä auttaneet syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria lähes sadalla tuhannella eurolla.

  • Kolme tukimuotoa. Eväitä elämälle -ohjelmassa on kolme tukimuotoa: oppimateriaalituki toisen asteen opiskelijoille, harrastetuki alle 18-vuotiaille sekä mentorointi yläkoululaisille ja 10. luokkalaisille.
  • Paikallista ja nopeaa. Eväitä Elämälle -ohjelmaa toteuttavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana 58 paikallisyhdistystä.
  • Kestokasseilla 100 000 euroa. Vuonna 2017 Lidlissä myytiin kestokasseja, joiden myyntihinnasta puolet lahjoitettiin Eväitä elämälle -ohjelmalle. Keräsimme yhdessä satatuhatta euroa syrjäytymisvaarassa  olevien lasten kassaan.

Case kestokassit

Lidl lahjoitti 50 tuhannen euron shekin Pelastakaa Lapset ry:lle

Kestokassien myynti poiki kaksi kertaa 50 000 euron lahjoituksen Pelastakaa lapsille

Pirteät Finlaysonin Omppu-kuosilla koristetut kestokassit tulivat myyntiin Lidl-myymälöiden kassoille marraskuussa 2016. Jokainen kassin ostaja on tukenut syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria, sillä Lidl lahjoitti puolet kassin kahden euron myyntihinnasta lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan.

Kampanja oli niin suosittu, että se toistettiin kauniilla Aalto-kuosilla seuraavana vuonna. Kampanjoissa myydyt kestokassit ovat tilavia ja kestävät monen monta käyttökertaa. Finlaysonin suunnittelemien kuosien ansiosta ne ovat myös tavallista kauniimpia.