Lasijulkisivuinen Lidl-myymälä

Vastuullisuusohjelmamme

Vastuullisuus on arkipäivää

Tavoitteemme on tehdä vastuullisuudesta arkipäivää niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin yhteistyökumppaneillemme. Vastuullisuusohjelmassamme linjaamme, miten teemme toiminnastamme ja arvoketjuistamme entistäkin vastuullisempia.

Haluamme olla hyvä planeetalle ja ihmisille. Tavoitteemme ja tekomme kohdistuvat ilmaston, monimuotoisen luonnon ja luonnonvarojen suojeluun sekä reilun toiminnan, terveyden, hyvinvoinnin ja vuoropuhelun edistämiseen. Aiheet vastuullisuusohjelmaamme on valittu sidosryhmäkyselyn ja vaikutusarvioinnin perusteella.

Hyvä planeetalle - tavoitteet ja teot

Piirretty ikoni maapallo ja lämpömittari

Ilmaston suojelu

Olemme oman toimintamme osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Vähennämme kuljetustemme hiilidioksidipäästöjä, käytämme vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, lisäämme itse tuotettua uusiutuvaa energiaa ja jatkamme energiansäästötoimenpiteitämme. Asetamme tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet (Science Based Targets).

Piirretty ikoni mehiläinen ja kukka

Monimuotoinen luonto

Toimimme arvoketjuissamme metsäkadon hillitsemiseksi, otamme luonnon monimuotoisuuden huomioon uusissa myymälöissämme ja kehitämme kasvisten GlobalG.A.P.-sertifiointiin luonnon monimuotoisuuden lisäosaa.

Piirretty ikoni kasvi kämmenellä

Luonnonvarojen suojelu

Pyrimme aina yli 90 prosentin kierrätysasteeseen ja pidämme kiloista lasketun ruokahävikkimme alle 1,5 prosentissa. Luovumme mikromuovista, vähennämme pakkausmuovia ja parannamme pakkausten kierrätettävyyttä. Myymme vain sertifioitua tai kotimaista kalaa, ja kaikki tekstiileissämme käytetty puuvilla on hankittu kestävistä lähteistä vuoden 2022 loppuun mennessä. Kartoitamme vesiriskit toimitusketjuissamme. Panostamme raaka-aineiden tuotannon vastuullisuuteen ja kasvatamme vastuullisuusmerkittyjen tuotteiden myyntiä.

Hyvä ihmisille - tavoitteet ja teot

Piirretty vaaka

Reilua toimintaa lähellä ja kaukana

Teetämme ihmisoikeusvaikutusten arviointeja raaka-aineidemme toimitusketjuissa ja parannamme työoloja riskimaissa kansainvälisillä kehitysprojekteilla. Hankimme hedelmiä ja vihanneksia vain tiloilta, joilla on tuoteturvallisuus- ja ympäristösertifikaattien lisäksi vuoteen 2022 mennessä myös sosiaalisen arvioinnin kattava lisäosa.

Lidliläisille olemme hyvä työpaikka, jonka palkat ovat pt-kaupan alan kärjessä. Teemme monimuotoisuussuunnitelman ja kasvatamme naisten osuutta johtotehtävissä. Koulutamme uudet esimiehet valmentaviksi johtajiksi ja johdamme yksilöllisiä urapolkuja, jotta jokainen voi olla paras versio itsestään. 

Piirretty ikoni omena

Terveyttä ja hyvinvointia

Vähennämme suolan ja sokerin kokonaismäärää tuotteistamme ja kasvatamme kasvipohjaisten tuotteiden määrää valikoimassamme. Tarjoamme uusia eläinten hyvinvointia tukevia vaihtoehtoja.

Valmennamme kaikki esimiehemme edistämään työhyvinvointia ja työkykyä, puolitamme työtapaturmataajuuden 2025 mennessä ja tuemme lidliläisten terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Piirretty ikoni ihmishahmot

Vuoropuhelussa on voimaa

Lisäämme yhteistyötä Suomessa ympäristöaiheiden esillä pitämiseksi, ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. Lisäämme ravitsemusmerkintöjä tuotteisiin. Kenkä-, tekstiili- ja käyttötavaratehtaidemme tiedot ovat julkisia.