työntekijät keskustelevat myymälässä

Yhdessä oppimista

Kaikilla on mahdollisuus kehittää itseään ja osaamistaan

Suomen Lidlissä on yli 5 500 työntekijää yli 250 eri työtehtävässä. Lidliläisiä työskentelee myymälöiden lisäksi kolmessa jakelukeskuksessamme sekä pääkonttorillamme Espoossa.

Meillä työntekijät haluavat kouluttautua ja me haluamme kehittää heidän osaamistaan. Samalla haluamme sitouttaa työntekijöitämme. Kun osaaminen karttuu, yleensä myös työtyytyväisyys kasvaa, kun opittua voi hyödyntää käytännössä omassa työssä.

Faktat

  • Koulutusta arvostetaan. Lidl satsaa koulutukseen reilut 2 miljoonaa euroa vuodessa. Erityisen suosittuja ovat oppisopimuskoulutuksemme, joissa lidliläinen voi suorittaa työn ohessa esimerkiksi ammattitutkinnon. Meillä koulutuspäivät ovat palkallisia.
  • Valtaosa lidliläisistä on edennyt urallaan. Meillä eteneminen on kiinni vain omasta asenteesta ja reittejä on monia. Arvostamme monipuolista osaamista ja meillä moni on päässyt kokeilemaan useita tehtäviä eri puolilla organisaatiota.
  • Töihin myös ilman koulutusta. Myymälöihin ja jakelukeskuksiimme voi tulla töihin myös ilman alan koulutusta. Kattava perehdytysohjelmamme auttaa alkuun ja oikealla asenteella kenellä tahansa on mahdollisuus edetä niin pitkälle kuin haluaa.

Tiesitkö?

Paremmaksi esimieheksi

Sisäiset kehitysohjelmamme varmistavat, että meillä on alan osaavimmat esimiehet.

Töihin ulkomaille?

Job Rotation -ohjelmamme mahdollistaa työskentelyn myös ulkomailla.

Yli 500 suoritettua tutkintoa

Yli 500 lidliläistä on suorittanut perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksessa työn ohessa.

Uratarina

Myymälä

"Minulla on ollut aina vahva halu oppia uutta"

Dan Wickström, myymäläpäällikkö, Kerava

30-vuotiaalla Dan Wickströmillä on takanaan 12-vuotinen ura Lidlissä ja hän tuntee pääkaupunkiseudun Lidlit nyt jo melkein kuin omat taskunsa. Wickströmin Lidl-polku alkoi Kontulan myymälässä heti lukion jälkeen vuonna 2007.
- Minulla oli muutama kaveri siellä jo entuudestaan töissä ja he vinkkasivat, että Kontulan myymälässä on mahtava porukka ja töitä riittää, Wickström kertoo.

Hän kertoo suunnitelleensa pitävän Lidlissä välivuoden ennen suuntaamistaan jatko-opintoihin, mutta toisin kävi.
Puolen vuoden päästä Kontulassa aloittamisesta Wickström kävi suorittamassa varusmiespalveluksen ja palattuaan 2008 takaisin myymälään, hänelle tarjottiin etenemistä vuorovastaavaksi.

Parin vuoden päästä tästä Lidlin aluepäällikkö suositteli Dania hakemaan apulaismyymäläpäälliköksi ja hän tuli valituksi. Tehtävänkuva laajeni ja vastuuta tuli lisää. Wickström kiitteleekin perusteellista perehdyttämistä ja tukea, jota hän lähiesimieheksi tultuaan sai. Muutaman vuoden kuluttua tästä Wickströmille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä jo myymäläpäälliköksi Mäntsälään.

Kontula, Kerava, Mäntsälä, Korso, Hertsikka, Itis, Kamppi, Wickström luettelee Lidl-myymälöitä, joissa hän on saanut uransa aikana työskennellä.
- Nautin siitä, kun saan työskennellä erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa työyhteisöissä. Se on todella opettavaista ja sitä kautta olen pystynyt myös kehittämään omaa johtamistyyliäni, Wickström pohtii.

Alun perin Wickström ajatteli suuntaavansa journalismin opintojen pariin, mutta vuodet Lidlissä ovat osoittaneet, että hän voi Lidlin kautta rakentaa myös kaupallisen alan uran.
- Tämä yritys antaa mahdollisuuden kehittyä ja itselläni on ollut aina vahva halu oppia uutta. Uskon, että Lidlillä on minulle vielä paljon annettavaa ja minulla Lidlille, Wickström päättää.