Vihreitä hedelmiä ja vihanneksia.

Terveellisempiä tuotteita

Ravitsevia valintoja, tuotekehitystä maku edellä

Laadukas tuote on maukas, ravitseva ja tekee hyvää terveydellesi. Jotta ostoskorisi sisältö olisi hinta-laatusuhteeltaan huippuluokkaa, kehitämme tuotteistamme ravintoarvoiltaan entistä parempia.

Tavoitteenamme on vähentää omien merkkiemme valikoimassa suolan ja sokerin määrää 20 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Vältämme tuotteissamme kovetettujen rasvojen käyttöä mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteisiin pääsemme hiomalla reseptiikkaa ja tarjoamalla entistä terveellisempiä pakkauskokoja ja tuotevaihtoehtoja.

Tavoitteet

Sopivat pakkauskoot

Tarjoamme terveellisempiä vaihtoehtoja ja pienennämme paljon energiaa sisältävien tuotteiden pakkauskokoja, jolloin turhan suolan ja sokerin saanti vähenee.

Tuotekehitystä maku edellä

Kehitämme omia tuotemerkkejämme koko ajan maku edellä. Kehittämällä samalla tuotteiden ravitsemussisältöä voimme auttaa asiakkaitamme syömään terveellisemmin.

20 % vähemmän suolaa ja sokeria

Vuoteen 2025 mennessä suomalaiset kuluttavat omien merkkiemme tuotteiden kautta 20 prosenttia vähemmän sokeria ja suolaa.

Sydänviikkoa vietetään toukokuussa.

Vietämme Sydänviikkoa yhdessä Sydänliiton kanssa 8.–15.5.2022.

Arjen kiemuroissa terveellisen ruoan syömisen ja valmistamisen helppous on monelle erityisen tärkeää. Myös meille Lidlissä asiakkaidemme hyvinvointi on sydämen asia. Haluamme tarjota valikoimassamme reilusti terveellisiä vaihtoehtoja, jotka on helppo napata kaupan hyllyltä osaksi omaa arkea.

Tarjolla on runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, joiden tuoreudesta ja puhtaudesta pidämme hyvää huolta. Lisäksi marjat ja pähkinät, runsaskuituiset ja vähäsokeriset ja -suolaiset viljatuotteet sekä maltillisesti sokeria ja hyvälaatuista rasvaa sisältävät tuotteet, kuten jugurtit ja rahkat ovat esimerkkejä helpoista ja terveellisistä välipaloista. Näiden kyljessä komeilee terveellisemmästä tuotteesta kertova Sydänmerkki.

Suomen jääkiekkoliiton kumppanina olemme myös mukana tsemppaamassa suomalaista urheilua. Tuemme niin isojen kuin pienempienkin Leijonien terveellisiä elämäntapoja ja tarjoamme tuoreet eväät menestykseen. Leijonan voi myös bongata Lidlin tuotteista niin hedelmä- ja vihanneshyllyltä kuin paistopisteeltäkin. Yhteistyön kautta haluamme kannustaa suomalaisia tekemään ruokakaupassa terveellisiä valintoja.

Urheilevan nuoren ja aikuisen ravitsemusta tukevat terveelliset, sydänystävälliset ruoat, joihin kuuluu runsaasti kasviksia ja suolaa on vähän. Voit lukea lidliläisen lätkäperheen arkiruokailun kulmakivistä sekä napata vinkit talteen sydänystävälliseen viikkomenuun Liedellä-jutusta:

Erilaisia sydänmerkkituotteita.

Sydänmerkki helpottaa terveellisten valintojen tekemistä

Otimme Sydänmerkin käyttöön omien merkkiemme tuotteissa toukokuussa 2019. Esimerkiksi useiden Pohjolan Meijeri-, Milbona- ja Kanamestari-tuotteiden kyljestä löytyy Sydänmerkki. Yhteensä sydänmerkkituotteita löytyy valikoimastamme noin 250 ja pyrimme jatkuvasti lisäämään tuotteiden määrää.

Sydänmerkistä tunnistaa elintarvikkeen, joka on terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään. Merkki auttaa tunnistamaan tuotteet, joissa rasvan laatu on hyvää eli pehmeää, suolan ja sokerin määrä on maltillinen ja kuitua reilusti. Sydänmerkki on hyvin tunnettu ja luotettava merkki, jonka avulla helpotamme terveellisten valintojen tekemistä.

 

Terveellisiä ruoka-annoksia.

Ravitsemuslinjauksemme

Ravitsemuslinjauksessamme kuvailemme yksityiskohtaisesti, miten panostamme ravitsemukselliseen laatuun omien merkkiemme tuotteissa. Pyrimme vähentämään elintarvikkeidemme sokeri- ja suolapitoisuutta, parantamaan tuotteidemme rasvahappokoostumusta ja kaiken kaikkiaan tarjoamaan asiakkaillemme terveellisempiä vaihtoehtoja.

Vähennämme sokeria erityisesti tuotteista, joita lapset kuluttavat paljon ja mielellään. Näitä ovat esimerkiksi valmisruoat, jogurtit ja ketsuppi. Suolan osalta keskitymme säännöllisessä käytössä oleviin tuotteisiin, kuten leipään, lihaan, makkaroihin ja leikkeleisiin sekä valmisruokiin, jotka muodostavat suuren osan päivittäisestä suolan saannista.

 

Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi

Tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi.

Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla se kauppa, josta löydät Suomen vastuullisimman ostoskassin nyt ja tulevaisuudessa. Huolehdimme puolestasi, että tuotteiden raaka-aineet ovat sertifioituja ja pakkaukset fiksuja. Lisäksi tarjoamme laajan kattauksen terveellisiä tuotteita ja teemme aktiivisesti töitä ilmaston eteen.