Mielestämme vastuullisten ostosten tekemisen pitäisi olla arkipäiväisen helppo asia. Valikoiman vastuullisuus on avainasemassa ruokakaupassa, sillä tuotteista ja niiden tuotantoketjuista syntyvät suurimmat vaikutukset niin ympäristöön kuin ihmisiinkin. Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla se kauppa, josta löydät Suomen vastuullisimman ostoskassin.

Vastuullisin ostoskassi koostuu sertifioiduista raaka-aineista, fiksuista pakkauksista, aktiivisesta ilmastotyöstä sekä terveellisemmistä tuotteista. Lisäämme tälle sivulle joka kuukausi konkreettisia esimerkkejä vastuullisen ostoskassin sisällöistä.

Mistä muodostuu Suomen vastuullisin ostoskassi?

1) Todennetusti vastuulliset raaka-aineet

Sertifikaatti tuotteen kyljessä kertoo siitä, että tuotteen tuotanto on todettu vastuulliseksi puolueettomien tahojen toimesta. Löydät valikoimastamme päivittäin satoja vastuullisuusmerkittyjä tuotteita. Käytämme omissa tuotemerkeissämme sertifioituja raaka-aineita, kuten kahvia, kaakaota, teetä, soijaa ja palmuöljyä. Todennäköisyys tarttua vastuullisuusmerkittyyn tuotteeseen on siis korkea, sillä omien merkkien tuotteet kattavat kolme neljäsosaa valikoimastamme.

Lue lisää vastuullisista raaka-aineistamme.

2) Fiksut pakkaukset – vähemmän muovia

Asetimme ensimmäisenä suomalaisena kauppaketjuna tavoitteen muovin vähentämiselle valikoimastamme. Tavoitteemme on vähentää viidennes muovista omamerkkituotteidemme pakkauksista, tehdä kaikista pakkauksistamme kierrätettäviä ja nostaa kierrätysmateriaalin osuus pakkauksissamme 20 prosenttiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäksi lopetamme mustan muovin käytön pakkauksissamme vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lue lisää muovistrategiastamme.

3) Aktiivinen ilmastotyö

Otamme osaa ilmastotalkoisiin työskentelemällä päästöjemme pienentämiseksi. Jatkossa keskitymme erityisesti tuotteidemme toimitusketjuihin, koska siellä syntyy suurin osa päästöistämme. Omassa toiminnassamme tavoittelemme hiilineutraaliutta. Lisäksi panostamme kasvipohjaisiin tuotteisiin, käytämme säästeliäästi energiaa, kierrätämme tehokkaasti ja torjumme ruokahävikkiä.

Hävikintorjuntaa teemme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa niin, että alennamme tuotteiden hintaa hyvissä ajoin ennen viimeistä käyttöpäivää tai parasta ennen -päiväystä. Hukka-alessa myymme huippuedullisesti paistopisteen leipätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia – toimme ensimmäisenä kauppaketjuna Suomessa hävikkihevilaatikot jokaiseen myymäläämme.

Lue lisää ilmastotyöstämme.

4) Terveellisemmät tuotteet

Ruokakauppana meillä on mahdollisuus auttaa asiakkaitamme tekemään terveellisiä valintoja. Siksi tavoitteenamme on vähentää omien merkkiemme valikoimasta suolan ja sokerin määrää 20 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Vältämme myös kovetettujen rasvojen käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Selkeiden pakkausmerkintöjen avulla haluamme auttaa tekemään ravitsemuksellisesti parempia valintoja. Löydät esimerkiksi Sydänmerkin jo noin 200 Lidlissä myytävästä tuotteesta. Tavoitteenamme on kasvattaa Sydänmerkki-tuotteiden määrää entisestään.

Lue lisää terveellisemmistä tuotteista.

Torjumme hävikkiä joka päivä

Hävikkihevilaatikko.

Hävikintorjunta on osa jokapäiväistä toimintaamme. Haluamme tilata fiksusti, säilyttää oikein ja alentaa tuotteet ajoissa. Ehkä olet joskus ostanut punalaputetun tuotteen tai tutustunut hukka-aleemme? Näillä konkreettisilla keinoilla tuote säästyy hävikiltä, eikä kuormita ympäristöä – saati kukkaroa.

 

Terveellisten tuotteiden vallankumous

Koemme, että kauppana meillä on tärkeä rooli terveellisemmän elämän rakentamisessa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laajan valikoiman keveän maukkaita vaihtoehtoja arkeen sekä kehittää jo olemassa olevia tuotteitamme terveellisemmäksi. Tavoitteemme on karsia suolan ja sokerin määrää omien merkkiemme tuotteissa 20 prosentilla vuoteen 2025 mennessä sekä parantaa tuotteidemme rasvahappokoostumusta. Lisäksi pidämme huolta, että hyllymme pursuavat aina Sydänmerkki-tuotteita sekä tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja marjoja.

 

Hiilineutraali ja herkullinen Vemondo

Piirroskuva Lidl-ostoskassista ja Vemondo-logo.

Uusi hiilineutraali tuoteperheemme on Vemondo. Kaikki merkin tuotteet ovat kasvipohjaisia, mikä jo itsessään tekee niiden ilmastovaikutuksesta ja hiilijalanjäljestä pienemmän eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna. Parasta on kuitenkin se, että loputkin tuotannon päästöistä on hyvitetty Gold Standard -sertifioiduissa ilmastonsuojeluprojekteissa. Vemondo on 100-prosenttisen hiilineutraali vaihtoehto ostoskoriin ja vielä herkullinenkin sellainen.