Puuvillakasvin kukinto ja lehtiä

Vastuullinen puuvilla

Tavoitteemme on, että jo vuoden 2022 lopussa kaikki omien merkkiemme tekstiileissä käytetty puuvilla on viljelty vastuullisesti. Cotton made in Africa -aloitteen (CmiA) kanssa tekemällämme yhteistyöllä on iso merkitys tavoitteen saavuttamiselle. Lidl on ollut Cotton made in Africa -aloitteen kumppani helmikuusta 2020 lähtien. Lisäksi käytämme tekstiileissämme Global Organic Textile Standardin (GOTS) ja Organic Cotton Standardin (OCS) kaltaisia sertifiointeja.

Faktat

Vain vastuullista puuvillaa

Käytämme omien tuotemerkkiemme tekstiileissä vain vastuullista puuvillaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Cotton made in Africa

Cotton made in Africa -aloite auttaa afrikkalaisia puuvillan pienviljelijöitä parantamaan elintasoaan kouluttamalla heille ympäristöystävällisiä ja kannattavia viljelymenetelmiä.

Cotton made in Africa

Supporting the Cotton made in Africa Initiative logo

Cotton made in Africa (CmiA) on kansainvälisesti tunnustettu aloite Afrikasta peräisin olevalle kestävälle puuvillalle. Aloitteen kautta on edistetty ympäristönsuojelua ja parannettu pienviljelijöiden ja siementenpoistolaitosten työntekijöiden työ- ja elinoloja vuodesta 2005 lähtien. CmiA-aloitteen tavoite on parantaa sosiaalisia, taloudellisia ja ekologisia olosuhteita puuvillantuotannossa Afrikassa.

Aloitteeseen sitoutuneet puuvilla-alan yritykset järjestävät pienviljelijöille maa- ja liiketaloudellisia koulutuksia ja kursseja, joilla viljelijät oppivat kasvattamaan puuvillaa tehokkaammin ja samalla ympäristöystävällisemmin ja hoitamaan tilojaan kannattavammin. Kestävämmin toteutetun maatalouden ansiosta pienviljelijät ovat vähemmän alttiita ilmastonmuutoksen aiheuttamalle epävarmuudelle ja markkinahintojen vaihtelulle, ja turvaavat myös tulevien sukupolvien toimeentuloa ja elinkeinoa. Tarkoituksena on tukea viljelijöitä parantamaan elinolojaan itse.

Puuvillan pakkaamista säkkeihin
Afrikkalainen pariskunta hymyilee puuvillapellolla
Ihmisiä työskentelemässä puuvillapellolla