Metsää

FSC-sertifioituja ja kierrätettyjä puukuituja

Monessa arkisessa tavarassa on puuta tai puupohjaista materiaalia, esimerkiksi vaipoissa ja vessapaperissa selluloosaa, tekstiileissä viskoosia sekä leluissa, huonekaluissa ja keittiövälineissä kokopuuta. Suuri osa pakkauksistamme on tehty kartongista.

Vaikutamme osaltamme metsien hyvinvoinnin turvaamiseen ja vastuullisen metsätalouden edistämiseen. Resurssien tehokkaassa ja säästeliäässä käytössä avainasemassa ovat myös tarkoituksenmukaiset pakkausratkaisut ja -koot tuotteissa. Määrittelemämme vastuullisuuskriteerit puukuitupohjaisille tuotteille ja pakkausten alkuperälle koskevat kaikkia omien merkkiemme kuitupohjaisia tuotteita ja pakkausmateriaaleja.

Tavoitteet

  • Kaikki puukuitutuotteet FSC-sertifioituja tai kierrätettyjä 2025. Tavoitteenamme on, että kaikki omien tuotemerkkiemme puukuitupohjaiset tuotteet ja pakkaukset ovat joko kierrätettyä tai FSC-sertifioitua materiaalia viimeistään vuoteen 2025 mennessä.
  • Puupohjaiset erätuotteet tavoitteen mukaisia jo 2020. Eräluontoisesti myynnissä olevien käyttötavaroiden, kuten vihkojen, puulelujen ja huonekalujen osalta pyrimme saavuttamaan tavoitteen jo vuoden 2020 loppuun mennessä.
  • Luonnon monimuotoisuus. 80 prosenttia merten ulkopuolella elävistä eläin- ja kasvilajeista elää metsissä. Siksi tuemme vastuullista ja monimuotoisuutta turvaavaa metsänhoitoa.  
FSC-logo

FSC-sertifikaatti

Forest Stewardship Council eli Hyvän metsänhoidon neuvosto edistää metsien vastuullista hoitoa kansainvälisesti. FSC on tae siitä, että metsien ja luonnon monimuotoisuutta suojellaan. Lisäksi se tuo metsissä työskenteleville riittävän koulutuksen ja palkan sekä turvallisen työympäristön.

Vaatteita rekillä

Lenzing Ecovero

Lenzing Ecovero -kuidut, kuten viskoosi, valmistetaan puuperäisestä materiaalista, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista FSC-metsistä tai plantaaseilta. Valmistusta ohjaavat tiukat ympäristökriteerit. Lisäksi valmistuksessa käytetyt kemikaalit kerätään talteen ja käytetään uudelleen. Optimointi puolittaa veden- ja energiankulutuksen määrät tavalliseen viskoosintuotantoon verrattuna.