Vastuulliset tekstiilit

Cradle to Cradle

Faktat

Cradle to Cradle -sertifioitu

Tuotteet ovat saavuttaneet C2C-sertifioinnin Gold- tai Silver-tasolla.

Biohajoavia tekstiilejä

Tuotteet on valmistettu maatuvista, kierrätettävistä materiaaleista.

Hyvä luonnolle ja ihmiselle

Tuotannossa ei ole käytetty ihmiselle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Pilottiprojekti

Vuonna 2019 myyntiin tulleet tuotteet ovat osa pilottiprojektia, jossa keräämme kokemuksia Cradle to Cradle -periaatteen mukaan valmistetuista tekstiileistä.

Mukana kehittämässä tekstiilien kiertotaloutta

Video Lidl Cradle to Cradle -projektista

Cradle to Cradle -tekstiilit ovat askel kohti kestävää kiertotaloutta. Väriaineet ja painovärit, langat, joustavat osat, kangas ja somisteet on tehty biohajoavista, myrkyttömistä materiaaleista. Kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä.

Tuotteilla on Cradle to Cradle CertifiedTM Gold- tai Silver-tason sertifikaatti. Se tarkoittaa, että riippumattomat asiantuntijat ovat arvioineet Cradle to Cradle -tekstiiliemme tuotannon kaikki osa-alueet resurssitehokkuuden ja kierrätettävyyden kannalta. Huomio on kiinnitetty muun muassa materiaalien tehokkaaseen käyttöön, kemikaaleihin, kestävään vedenkäyttöön ja uusiutuvaan energiaan.

Osana pilottiprojektia Lidl oli mukana kehittämässä täysin biohajoavia painovärejä tekstiileille. Kehitysprojektissa tähdättiin siihen, että uudet painovärit on helppo ottaa käyttöön jo olemassa olevassa tavanomaisessa tuotannossa.

Mikä Cradle to Cradle?

Cradle to Cradle Certified Products Program logo

Cradle to Cradle -konseptilla tavoitellaan jätteetöntä kiertotaloutta, jossa raaka-aineet voidaan hyödyntää uudelleen. Cradle to Cradle CertifiedTM -standardilla voidaan sertifioida erilaisia kiertotalousideaan sopivia tuotteita, kuten tekstiilejä, kulutustavaroita, kosmetiikkaa ja pakkauksia.

Sertifioinnissa on viisi tasoa: Basic, Bronze, Silver, Gold ja Platinum. Myös arvioitavia kategorioita on viisi, ja niissä arvioidaan materiaalien kierrätettävyyttä ja niiden vaikutuksia ihmiseen ja ympäristöön, uusiutuvan energian käyttöä, kestävää vedenkäyttöä ja sosiaalista vastuuta. Lidlin tuotteilla on Silver- tai Gold-tason sertifiointi kaikissa kategorioissa.

Cradle to Cradle -konseptin perustivat saksalainen kemisti Michael Braungart ja yhdysvaltalainen arkkitehti William McDonough.