Tekstiilitehtaan työntekijöitä

Bangladeshin tekstiilitehtaat

Pure Bangladesh - Parempia työoloja tekstiilitehtaille

Olemme vuodesta 2008 lähtien tehneet yhteistyötä saksalaisen kehitysyhteistyöjärjestön GIZ:n kanssa parantaaksemme Bangladeshin tekstiilitehtaiden työntekijöiden työoloja. Olemme järjestäneet työoloja, turvallisuutta ja terveyttä käsitteleviä koulutuksia sekä kehittäneet terveydenhuollon palveluita tehtaissa työskenteleville. Lisäksi olemme edistäneet naisten kehittymismahdollisuuksia.

Lidl on myös mukana tekstiilitehtaiden palo- ja rakennusturvallisuutta parantavassa, kansainvälisessä Bangladesh Accord -sopimuksessa.

Faktat

  • Tuhansia tehdastyöläisiä. Projektin aikana työoloja on parannettu 80 tehtaalla ja parannukset ovat vaikuttaneet jopa 67 000 tehdastyöläisen arkeen.
  • Parempi arki. Projektin aikana olemme maksaneet tehdastyöläisille bonuksia ja parantaneet heidän taloudellisia mahdollisuuksia helpottamalla muun muassa pankkitilien käyttöä sekä hankkineet huonekaluja ja koulutarvikkeita tehtaiden yhteydessä toimiviin kouluihin.
  • GIZ on tunnettu saksalainen kehitysyhteistyöjärjestö, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2008 lähtien. Bangladeshissa projektissamme työskentelee noin 20 GIZ:n kouluttajaa.
  • Accord-sopimus. Lidl on ollut kansainvälisen palo- ja rakennusturvallisuushankkeen jäsen vuodesta 2013 ja ensimmäisten joukossa sitoutunut jatkosopimukseen vuoteen 2021 asti. Tavoitteena on parantaa palo-, rakennus- ja sähköturvallisuutta tekstiilitehtaissa Bangladeshissa.

Pure-projektin tavoitteet

lrb.manual

Säästeliästä energiankäyttöä

Koulutamme käyttämään vettä ja höyryä viisaasti. Myös tekniikkaa uusimalla ja parantamalla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä energian kulutuksessa.

lrb.ecology

Jätteet ja jätevedet paremmin käsiteltynä

Jätteiden ja jätevesien käsittelyä parantamalla voidaan vähentää tehtaiden vaikutuksia esimerkiksi paikallisiin vesistöihin ja niiden kautta paikallisten ihmisten terveyteen.

lrb.detergent

Vain standardien mukaisia kemikaaleja

Koulutamme tehtailla tunnistamaan kemikaaleja ja niihin liittyviä riskejä sekä käyttämään asianmukaisia suojavarusteita. Näin parannamme työturvallisuutta ja vähennämme ympäristön kuormitusta.

Terveiset Bangladeshista

picture

Pure-projektin kuulumisia

Lidlin ja kehitysyhteistyöjärjestö GIZ:n yhteisessä Pure-projektissa pyritään parantamaan työoloja tekstiilitehtailla. Tutustu projektiin tarkemmin oheisen, englanninkielisen videon avulla.

picture