Erivärisiä lankarullia

PURE – koulutusta tekstiilityöntekijöille

PURE-PROJEKTILLA YMPÄRISTÖNSUOJELUA JA RESURSSITEHOKKUUTTA

PURE-koulutusprojektilla edistämme tietoutta kestävämmistä ja turvallisista ympäristö- ja turvallisuusstandardeista käyttämissämme tekstiilitehtaissa Kiinassa ja Bangladeshissa.

PURE-hanke kehitettiin ja käynnistettiin vuonna 2017 yhteistyössä Lidlin ja saksalaisen kehitysyhteistyöjärjestö GIZ:n kanssa.

PURE-koulutushankkeen saavutuksia

lrb.friendly

67000

työntekijää hyötyy koulutusten tuloksista arjessaan

lrb.user

400

vastuutyöntekijää koulutettu

lrb.store

80

tekstiilitehdasta saavutettu

Terveiset Bangladeshista

picture

Kesäkuussa 2017 aloitetun PURE-ohjelman aikana on koulutettu jo yli 400 tehdastyöntekijää 80 eri tehtaassa. Heidän tehtävänsä on soveltaa käytännössä tietoaan vastuullisesta kemikaalien ja jätevesien käsittelystä sekä säästeliäästä resurssien ja energiankäytöstä, ja välittää tietoa muille työntekijöille. Katso lisää englanninkieliseltä PURE-videolta.

picture

Pure-projektin tavoitteet

lrb.manual

Säästeliästä energiankäyttöä

Koulutamme käyttämään vettä ja höyryä viisaasti. Myös tekniikkaa uusimalla ja parantamalla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä energian kulutuksessa.

lrb.ecology

Jätteet ja jätevedet paremmin käsiteltynä

Jätteiden ja jätevesien käsittelyä parantamalla voidaan vähentää tehtaiden vaikutuksia esimerkiksi paikallisiin vesistöihin ja niiden kautta paikallisten ihmisten terveyteen.

lrb.detergent

Vain standardien mukaisia kemikaaleja

Koulutamme tehtailla tunnistamaan kemikaaleja ja niihin liittyviä riskejä sekä käyttämään asianmukaisia suojavarusteita. Näin parannamme työturvallisuutta ja vähennämme ympäristön kuormitusta.