xxx

Mistä Lidlin vaatteet tulevat?

Yhteistyöllä vastuullisempaa tuotantoa

Lidl on kansainvälisesti merkittävä tekstiilien, kenkien ja muiden käyttötavaroiden valmistuttaja. Suomessakin myymme vuoden aikana omien merkkiemme alla satoja erilaisia vaatekappaleita. Tiedostamme vastuumme tilaajana ja siksi panostamme kestävämpien tuotanto-olojen kehittämiseen sekä kerromme avoimesti, missä tekstiilimme ja kenkämme on valmistettu.

Vaatteet ja kengät valmistetaan pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme tehtailla pääasiassa Aasiassa, mutta myös Euroopassa ja Afrikassa. Pitkäjänteisen yhteistyön kautta olemme päässeet yhdessä kehittämään toimintaamme ja onnistuneet luomaan kattavan luotettavien tavarantoimittajien verkoston.

Työ tuotanto-olojen parantamiseksi riskimaissa ja koko toimitusketjussa kuitenkin jatkuu useiden eri yhteistyöhankkeiden ja projektien muodossa.

Tavoitteet

  • Kaikki tavarantoimittajamme sitoutuvat eettisiin toimintaohjeisiimme. Velvoitamme jokaisen yhteistyökumppanimme alihankkijoineen noudattamaan eettisiä toimintaperiaatteitamme, jotka pohjaavat Kansainvälisen työjärjestö ILO:n ja Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) sopimuksiin.
  • Auditoimme riskimaiden tavarantoimittajiamme. Yhteistyön aloittamisen edellytys on, että riskimaassa  toimiva valmistaja on hyväksytysti amfori BSCI -auditoitu.
  • Yhteistyöllä vastuullisempaa tuotantoa. Lidl on mukana useissa kansainvälisissä hankkeissa, joiden tavoitteena on kestävämpi tekstiilituotanto. Tällaisia ovat mm. Pure Bangladesh, Accord ja Partnership for Sustainable Textiles.

Julkinen tehdaslista

Lidlin omien merkkien tekstiilien ja kenkien valmistuspaikat on listattu julkiseen listaan. Listalta löytyvät tiedot kaikista Suomen Lidlissä myytävien omien merkkien kenkien ja tekstiilien tuotantolaitoksista.

Faktat

lrb.search

Meille kenkiä ja tekstiilejä valmistaviin tehtaisiin tehdään vuosittain yli 800 amfori BSCI-auditointia.

lrb.shopping

Laadukasta markettimuotia

Vaatemerkkejämme ovat esimerkiksi Crivit, Esmara, Lupilu ja Livergy. Vaatteet ja niiden ympärille järjestetyt muotiviikot ovat suosittu ja näkyvä osa suomalaistenkin arkea.

lrb.danger

Myrkytöntä muotia – Detox

Luovumme kenkien ja tekstiilien tuotannossa tavallisten, mutta haitallisten kemikaalien käytöstä vuoden 2020 loppuun mennessä.