Tuotteemme toimitetaan jakelukeskuksista myymälöihin

Reilu toimitusketju

Yhteistyökumppanuus on reilua peliä

Vaalimme pitkäaikaisia suhteita tavarantoimittajiemme ja palveluntarjoajiemme kanssa. Haluamme olla luotettava yhteistyökumppani, sovimme asioista selkeästi sekä pidämme sovitusta kiinni. Pidämme kiinni hyvistä kauppakäytännöistä, jotta myös yhteistyökumppaneillamme on mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa yhdessä kanssamme.

Teemme yhteistyötä monen suomalaisen pienen ja keskisuuren yrityksen kanssa. Kansainvälisenä isona toimijana meidän toimitusketjut ulottuvat maapallon ympäri.

Tekojamme

ACT - elämiseen riittävä palkka

Olemme mukana ACT-aloitteessa parantamassa tekstiilityöntekijöiden palkkoja. ACT eli Action, Collaboration, Transformation on kansainvälinen aloite, jonka kautta yritykset edistävät toimeentuloon riittäviä palkkoja tekstiiliteollisuudessa.

Way to Go -suklaa

Way To Go ei ole vain herkullista suklaata. Way To Go -suklaa on erityistä, koska sen myynnistä ohjataan rahaa koulutushankkeisiin, joilla parannetaan kaakaonviljelyn kestävyyttä ja viljelijöiden tulotasoa.

Kunnioitamme ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme

Lidlin toimitusketjut ulottuvat viidelle eri mantereelle ja ne koostuvat itsenäisistä tavarantoimittajista sekä heidän työntekijöistään. Pyrimme pienentämään riskejä arvioimalla ihmisoikeusvaikutuksia eri toimitusketjuissa, auditoimalla tavarantoimittajiamme ja panostamalla sertifiointeihin.

Olemme mukana YK:n Global Compactissa

YK:n Global Compact-aloite tarjoaa Lidlille hyvän rungon kehittämillemme vastuullisuustoimille ja -standardeille. Global Compact täydentää jo tekemäämme, tärkeää työtä.

Ehkäisemme lapsityötä

Lidl on kansainvälisesti tehnyt vuodesta 2017 yhteistyötä Save the Children -järjestön kanssa ehkäistäkseen lapsityötä käyttötavaroidemme toimitusketjuissa. Koulutamme tuottajat Bangladeshissa, Turkissa, Myanmarissa ja Kiinassa entistä paremmin välttämään lapsityövoimaa toiminnassaan. Projekti on jo laajennettu tekstiiliteollisuudesta myös muiden käyttötavaroiden valmistajiin.

Mistä Lidlin käyttötavarat tulevat

Lidl on kansainvälisesti merkittävä tekstiilien, kenkien ja muiden käyttötavaroiden valmistuttaja. Suomessakin myymme vuoden aikana omien merkkiemme alla tuhansia erilaisia vaatteita ja käyttötavaroita. Tiedostamme vastuumme tilaajana ja siksi panostamme kestävämpien tuotanto-olojen kehittämiseen sekä kerromme avoimesti, missä käyttötavaramme on valmistettu.

Reilua peliä ja yhdessä kehittymistä

Noudatamme hyviä kauppakäytäntöjä aina yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Reiluilla toimintaperiaatteilla varmistamme, että myös yhteistyökumppaneillamme on edellytykset pitkäjänteiseen kestävään liiketoimintaan.

Myrkytöntä muotia

Luovumme Greenpeacen määrittelemistä, ympäristölle haitallisista kemikaaleista kenkien ja tekstiilien tuotannossa vuoden 2020 loppuun mennessä.

PURE-koulutusprojekti tekstiilitehtaille

PURE-koulutusprojektissa tehdastyöntekijöitä koulutetaan toimimaan vastuullisesti muun muassa kemikaalien ja jätevesien kanssa, käyttämään energiaa säästeliäästi ja levittämään tietoa kollegoilleen. PURE-projekti kehitettiin ja käynnistettiin vuonna 2017 yhteistyössä Lidlin ja saksalaisen kehitysyhteistyöjärjestö GIZ:n kanssa.